Χώρισες; Αυτή πρέπει να είναι η πρώτη σου κίνηση στα social media (όσο κι αν δεν σ’ αρέσει)

Κάνε την καρδιά σου πέτρα...
Οι τρεις ατάκες «θαυμασμού» που καμιά γυναίκα δεν θέλει να ακούσει από τα αρσενικά

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Ο χωρισμός, όταν είναι οριστικός, συγκρίνεται από τους ψυχολόγους ακόμα και με το πένθος για τον χαμό ενός αγαπημένου μας προσώπου. Μια αγάπη πεθαίνει και παίρνει μαζί της κοινά όνειρα, σχέδια, αναμνήσεις και φυσικά τον άνθρωπο με τον οποίο υπήρξες ερωτευμένη.

Εκείνον που κάποτε δεν μπορούσες να φανταστείς πως θα περάσουν λίγες ώρες χωρίς να ακούσεις στο τηλέφωνο, εκείνον που καλώς ή κακώς, όριζε ακόμα και τη ψυχολογία σου.

Η ζωή είναι σκληρή, όμως, και είτε είναι δική σου η απόφαση, είτε όχι, ο πόνος που θα βιώσεις είναι δεδομένος και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και εποικοδομητικός. Και αφού αντιλήφθηκες πως όλα όσα βιώνεις είναι φυσιολογικά, πάρε ανάσα και άκου την πιο δύσκολη αλλά ταυτόχρονα σοφή συμβουλή και ακολούθησε την.

woman in white and black stripe shirt using macbook air

Μπορεί ο χωρισμός σας να θεωρείται «βελούδινος» και να μην υπάρχει ίχνος κακίας ανάμεσα σας, όμως πρέπει να σταματήσεις να τον ακολουθείς στα social media.

Ο λόγος; Τότε και μόνο τότε θα ηρεμήσεις και θα καταφέρεις να απεμπλακείς μια για πάντα, για να προχωρήσεις. Το ξέρεις κι εσύ η ίδια, πως τσεκάροντας διαρκώς τις κινήσεις του πρώην συντρόφου σου δεν θα καταφέρεις τίποτα, ενώ μετρώντας τις αντιδράσεις του καθημερινά, θα καταναλώσεις ενέργεια και χρόνο άδικα.

Αν νιώθεις περίεργα και αμήχανα, πριν προβείς σε αυτή την ενέργεια καλό θα ήταν να ενημερώσεις τον πρώην σου και να του ανακοινώσεις την απόφασή σου, εξηγώντας του ακριβώς τους λόγους για τους οποίους σταματάς να τον ακολουθείς. Να ξέρεις πως ακόμα και αν του κακοφανεί στην αρχή, αργότερα θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα.

Εξάλλου να ξέρεις πως κάποτε οι άνθρωποι χώριζαν και έχαναν εντελώς ο ένας τα χνάρια του άλλου. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να μας δυσκολεύουν τη ζωή και να μας κρατάνε πίσω.