Η influencer καi o άστεγος: Η ντροπή της ελληνικής κοινωνίας σε μία viral φωτογραφία (Pic)

Ό,τι και να πεις είναι λίγο.
Η influencer καi o άστεγος: Η ντροπή της ελληνικής κοινωνίας σε μία viral φωτογραφία (Pic)

Της Άλις Ζαχαριάδη

Είναι από τις φορές που τα λόγια περισσεύουν. Από εκείνες που πραγματικά σε κάνουν να πιστεύεις πως έχουμε πιάσει πάτο σαν χώρα, σαν κοινωνία, σαν προσωπικότητες.

Εδώ και μερικά λεπτά τον γύρο του Twitter κάνει μια φωτογραφία από το κέντρο της Αθήνας η οποία απεικονίζει -δυστυχώς- την αναλγησία και το «δήθεν» της κοινωνίας του σήμερα, με τα σχόλια των χρηστών να μιλούν από μόνα τους.

Πρόκειται για φωτογραφία που ανήρτησε ο χρήστης του Twitter Ηλίας Φραγκούλης στην οποία απεικονίζονται δύο πέρα για πέρα διαφορετικοί κόσμοι. Μια εικόνα η οποία σου δίνει την αίσθηση πως αποτελεί μοντάζ δύο πολύ διαφορετικών «κλικς» που όμως στην πραγματικότητα είναι τραβηγμένη στη Βουκουρεστίου – Πανεπιστημίου μερικές ώρες πριν. 

Σε αυτήν απεικονίζεται ένας άστεγος να κοιμάται -ή να προσπαθεί να κοιμηθεί- και ακριβώς πάνω από το κεφάλι του μια «influencer» να ποζάρει στον φακό του φωτογράφου της με μερικούς ακόμα να την κοιτούν, γυρνώντας την πλάτη στον άνθρωπο που σαφώς έχει μεγαλύτερη ανάγκη την προσοχή και την βοήθεια όλων μας.

Η λήψη αποτελεί αυτή τη στιγμή πρώτο θέμα συζήτησης και κανείς δεν απορεί για τον λόγο .

Ντροπή μας. Απλά ντροπή μας.