Η πιο εύκολη συνταγή για μανιταρόπιτα που θα λατρέψεις

Θα νιώσετε για λίγο σεφ στο σπίτι σας!
Η πιο εύκολη συνταγή για μανιταρόπιτα που θα λατρέψεις

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Τα μανιτάρια αποτελούν το τρόφιμο που έχει διχάσει τις γευστικές προτιμήσεις του κόσμο όσο κανένα άλλο. Το χρώμα, η υφή, η μυρωδιά, η γεύση αλλά και η αίσθηση που δημιουργείται στον ουρανίσκο όταν σκέφτονται πως τρώνε έναν μύκητα έχουν κάνει πολλούς να τα μισήσουν, αλλά και ορισμένους άλλους να τα αγαπήσουν.

Ωστόσο, το γεγονός ότι δημιουργούν ακραίες αντιδράσεις εντυπωσιάζει, αφού δεν υπάρχει μέση κατηγορία.

Φανατικοί υποστηρικτές, σας έχουμε τη συνταγή που θα αναδείξει το γευστικό μεγαλείο των μανιταριών με λίγα μόνο βασικά υλικά και ακόμα λιγότερο χρόνο για σπατάλη.

Πιάσε χαρτί και μολύβι!

Υλικά

  • 1 κουτί μανιτάρια της αρεσκείας σας
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 1 έτοιμη σφολιάτα
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Η πιο εύκολη συνταγή για μανιταρόπιτα που θα λατρέψεις

Εκτέλεση

Τα βήματα είναι ακόμα πιο απλά.

Σοτάρετε σε ένα βαθύ τηγάνι τα καθαρισμένα μανιτάρια μαζί με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήστε μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφού έχετε ξεπαγώσει τη σφολιάτα απλώστε τα ισόποσα στην επιφάνειά της.

Τέλος, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.

Extra Tip: Για όσες δεν ανησυχούν για τις θερμίδες, μπορούν να πασπαλίσουν στο τελείωμα την πίτα τους με λίγη τριμμένη μοτσαρέλα

Ψήστε στους 180° για μισή ώρα με 40 λεπτά και απολαύστε τη ζεστή ή κρύα στο σπίτι, στο γραφείο, στο σχολείο ή το πάρκο!