Πιάσε πανί και σφουγγάρι: Το μυστικό για τον τέλειο καθαρισμό προσώπου

Το πρόσωπό σου δεν ήταν ποτέ πιο λαμπερό!
Πιάσε πανί και σφουγγάρι: Το μυστικό για τον τέλειο καθαρισμό προσώπου

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας του προσώπου σε καθημερινή βάση έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία της, όσο κουρασμένες κι αν νιώθουμε ορισμένες στιγμές έπειτα από μια εξαντλητική ημέρα.

Ωστόσο, η ανακούφιση που νιώθουμε μόλις ξεφορτωθούμε από πάνω μας το μακιγιάζ, αλλά και η αίσθηση του απαλού, γυμvού δέρματος μας δικαιώνει.

Νιώθεις, όμως πως ακόμα και μετά το τρίπτυχο γαλάκτωμα – σαπούνι – λοσιόν, εάν περάσεις την επιδερμίδα από το δικό σου μικροσκόπιο, ότι και πάλι αντιλαμβάνεσαι υπολείμματα make up που είναι καλά κρυμμένα σε σημεία όπως οι πόροι, η μύτη και το πηγούνι;

Αυτό συμβαίνει διότι ξεχνάμε το πιο σημαντικό σύμμαχο στη διατήρηση της υγείας του προσώπου μας, το σφουγγάρι ή το βοηθητικό πανί.

Δεν είναι λίγες οι εταιρείες ομορφιάς που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά φυσικά σφουγγάρια που αφαιρούν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό κάθε περιττό στοιχείο κατά τη διαδικασία του καθαρισμού. Όπως ακριβώς το χρειάζεται το σώμα μας όταν κάνουμε μπάνιο έτσι και το πρόσωπο θα καθαρίσει σε βάθος.

Απαραίτητη λεπτομέρεια: όταν θα αφαιρείς το σαπούνι πρόσεξε το νερό να είναι χλιαρό.

Πιάσε πανί και σφουγγάρι: Το μυστικό για τον τέλειο καθαρισμό προσώπου

Το μυστικό, όμως, έρχεται να ολοκληρώσει την τελετουργία στο τέλος, αποτελώντας το κερασάκι στην τούρτα. Εκεί που νιώθεις ότι δέρμα σου είναι πιο καθαρό από ποτέ, βρέξε το σφουγγάρι σου, αυτή τη φορά, όμως, με κρύο νερό και κάνε το τελευταίο πέρασμα. Αυτό θα βοηθήσει τους πόρους να κλείσουν έπειτα από τη θερμότητα που έχει προηγηθεί.

Είναι εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό. Γίνε σχολαστική στην περιποίηση του προσώπου σου γιατί αν του φερθείς καλά θα στο ανταποδώσει!