Η νέα, επικίνδυνη μόδα λεύκανσης δοντιών που μας σύστησε το Tik Tok

Οι γιατροί προειδοποιούν.
Η νέα, επικίνδυνη μόδα λεύκανσης δοντιών που μας σύστησε το Tik Tok

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η λεύκανση δοντιών τα τελευταία χρόνια κατέχει μεγάλο μέρος στην πίτα της αισθητικής ιατρικής, παρά το ότι οι φυσικοί τρόποι για να καταφέρεις το πιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα είναι πολλοί και ασφαλείς.

Την ίδια ώρα, το Tik Tok έφερε στο προσκήνιο μια επικίνδυνη παρεμβατική μέθοδο λεύκανσης δοντιών, για τα αποτελέσματα τις οποίας οι γιατροί «φωνάζουν και προειδοποιούν».

Το φαινόμενο, λοιπόν, που έφερε στο φως το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και αγαπήθηκε ιδιαίτερα στην Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο, βασίζεται στην απευθείας εφαρμογή υπεροξειδίου του υδρογόνου, υλικό που χρησιμοποιείται στις λευκάνσεις οδοντιάτρων, χωρίς όμως την κατάλληλη επίβλεψη.

Η συγκεκριμένη χημική ουσία σύμφωνα με τους οδοντιάτρους εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τα ούλα, ενώ η μακροχρόνια χρήση της μπορεί να προκαλέσει ακόμα και απώλεια δοντιών. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το μπουκάλι που προμηθεύονται οι χρήστες από το διαδίκτυο, περιέχει περίπου 30 φορές περισσότερη ποσότητα υπεροξειδίου από εκείνο που ενδείκνυται να χρησιμοποιούν οι οδοντίατροι στην ενδεδειγμένη λεύκανση στο ιατρείο.

@georgiatibblesNever realised my teeth are as white as they are? ##foryoupage ##fyp ##teethwhitening

♬ workout slowed – keygoofy

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η τάση στο Tik Tok, χιλιάδες κόσμος επιδόθηκε στο επικίνδυνο «χόμπι», ενώ όταν οι γιατροί έκαναν ισχυρές συστάσεις, οι περισσότεροι από αυτούς δεν πτοήθηκαν. Αντίθετα, θεώρησαν πως οι συστάσεις των γιατρών είναι υπερβολικές, αφού το αποτέλεσμα οπτικά τους δικαιώνει.

Δική μας άποψη; Ας ξεκινήσουμε να ακούμε τους γιατρούς και ας μην αφηνόμαστε σε τάσεις που μπορεί να αποβούν μοιραίες για την υγεία μας. Ωραία η λεύκανση δοντιών, αλλά μόνο όταν φέρει την υπογραφή έμπειρου γιατρού.