Μήπως είσαι coffee addict; Tόσους καφέδες επιτρέπεται να πίνουμε την ημέρα

Δες αν κινείσαι μέσα στα επιτρεπόμενα όρια.
Τα δύο στοιχεία του χαρακτήρα μας που μας κάνουν να δείχνουμε αντιπαθητικές

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Κατατάσσεσαι κι εσύ στην κατηγορία των coffee addicts και καταναλώνεις αρκετούς καφέδες την ημέρα νιώθοντας τύψεις στο τέλος της;

Κι όμως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ονειρεύονται ορό καφεΐνης να τον κουβαλάνε μαζί τους για να αντέξουν την έντονη καθημερινότητα και τις απαιτήσεις της εργασιακής τριβής.

Τι κι αν ο καφές διαθέτει αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες είναι ευεργετικές για τον οργανισμό προστατεύοντaς τον από ποικίλες ασθένειες όπως καρδιακές νόσους και διαβήτη; Το μέτρο αποδεικνύεται ξανά σωτήριο!

Για την ακρίβεια το ρόφημα με την ακαταμάχητη μυρωδιά έχει χαρακτηριστεί χρυσάφι για τη μακροζωία εάν λαμβάνεται μέχρι 400mg την ημέρα. Με απλά λόγια από δύο ως τέσσερα φλυτζάνια. Σημείωσε, όμως, ότι οι πιο ευαίσθητες ομάδες, οφείλουν να περιορίσουν την ποσότητα στα 200mg.

Μήπως είσαι coffee addict; Tόσους καφέδες επιτρέπεται να πίνουμε την ημέρα

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως η καφεΐνη βρίσκεται καλά κρυμμένη και σε άλλα αθώα φαγητά και ροφήματα, όπως το τσάι, το κακάο, οι σοκολάτες, ορισμένα αναψυκτικά και energy drinks. Για τον λόγο αυτόν πρέπει να προσέχεις να διατηρείς την ισορροπία στην καθημερινή, συνδυαστική τους κατανάλωση.

Η υπερβολική δόση της μπορεί να οδηγήσει στην αντίπερα όχθη και να σε φέρει στη δύσκολη θέση να πρέπει να αντιμετωπίσεις το άγχος, τους μυϊκούς σπασμούς, την αϋπνία, την υπερένταση, τους αυξημένους καρδιακούς χτύπους, τη ζαλάδα, αλλά και τον, πάντα ενοχλητικό, πονοκέφαλο.

Γι’ αυτό καλό θα ήταν ο τελευταίος να σταματάει στις 5 το απόγευμα, ώστε να κοιμηθείς σαν… πουλάκι.