Εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτική γκουακαμόλε

Μια γρήγορη απόδραση με γεύση... Μεξικό!
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτική γκουακαμόλε

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Το αβοκάντο χαρακτηρίζεται πλέον ως βασιλιάς του υγιεινού τρόπου ζωής και όχι άδικα, αφού αποτελεί τροφή με πλούσια για την υγεία οφέλη. Το πάντρεμά του, ωστόσο, με τη μεξικάνικη κουζίνα σε εκτοξεύει σε εξωτικές γεύσεις που συναρπάζουν!

Η γκουακαμόλε είναι μια σάλτσα που έχει μπει στη ζωή μας και, μάλιστα, καθιερώνει σιγά σιγά τη θέση της στις διατροφικές μας προτιμήσεις.

Το γεγονός, όμως, ότι αποτελεί μια πολύ γρήγορη, οικονομική και εύκολη λύση το ήξερες;

Πιάσε χαρτί και μολύβι!

Θα χρειαστείς:

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 ψιλοκομμένο κρεμμύδι (προαιρετικά)

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτική γκουακαμόλε

Η διαδικασία απλή. Κόβουμε τα αβοκάντο σε κομμάτια και με ένα πιρούνι τα λιώνουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε και η σάλτσα μας είναι έτοιμη!

Αποτελεί ιδανική επιλογή για να συνοδεύσεις τα τορτίγια τσις, το σάντουιτς, τη φρυγανιά ακόμη και το τοστ σου!