Νέα έρευνα θα σε κάνει να χαμογελάσεις που είσαι single

Ο λόγος; Είσαι πιο ευτυχισμένη...
Νέα έρευνα θα σε κάνει να χαμογελάσεις που είσαι single

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η «δίψα» μας και η αδυναμία μας στις έρευνες που διενεργούνται για να αποκαλύψουν μυστικά των διαπροσωπικών σχέσεων είναι γνωστή και εμφανής. Αυτό το γεγονός ενισχύεται, όταν τα αποτελέσματα της εκάστοτε έρευνας, γκρεμίζει λανθασμένες πεποιθήσεις χρόνων, οι οποίες μας μπλόκαραν και συχνά μας έκαναν να νιώθουμε «μη φυσιολογικές».

Τι εννοούμε;

Από μικρές έχουμε συνηθίσει να ακούμε πως οι γυναίκες που είναι ελεύθερες κρύβουν ένα μικρό αγκάθι στη ψυχή, λες και δεν μπορεί αυτή να είναι μια επιλογή. Σαν να είναι πάντα μια συνθήκη στην οποία αναγκαζόμαστε να υπάρξουμε.

Νέα έρευνα λοιπόν, ήρθε να δώσει όνομα σε αυτό που σιγοψυθιρίζουν όλες οι συνειδητοποιημένες single γυναίκες μεταξύ τους, με τον πιο εμφατικό τρόπο που θα ήταν δυνατόν. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα, φαίνεται πως οι άνδρες έχουν περισσότερη ανασφάλεια όταν είναι ελεύθεροι, γεγονός που έρχεται τελείως κόντρα σε όλα όσα γνωρίζαμε.

woman sitting on brown wooden floor while holding black DSLR camera in room

Συγκεκριμένα, το 61% των γυναικών απάντησε πως είναι ευτυχισμένες και ικανοποιημένες όταν είναι ελεύθερες, ενώ το ποσοστό των ανδρών έφτασε το 49%.

Η ερευνήτρια Emily Grundy του Πανεπιστημίου του Essex δήλωσε πως αυτό προκύπτει επειδή οι γυναίκες συνηθίζουν να δίνουν περισσότερο μέρος του εαυτού τους στις σχέσεις, πρακτικά και ψυχικά, οπότε το να μένουν μόνες μοιάζει με απελευθέρωση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα προκύπτει πως οι single γυναίκες είναι πιο κοινωνικές και εξωστρεφείς σε σχέση με τα single αρσενικά.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως οι ελεύθερες γυναίκες ηλικίας 45 – 65 ετών δηλώνουν κατά 32% πλήρως ικανοποιημένες που είναι μόνες, ηλικίες στις οποίες η συντροφιά μοιάζει πιο επιτακτική ανάγκη από τις μικρότερες, ενώ οι άνδρες αντίστοιχα φτάνουν το 19%.

Ίσως ήρθε ο καιρός να δούμε πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως πιστεύαμε.