Σακούλες κάτω από τα μάτια: 4 βήματα για να απαλλαγείς οριστικά

Η επιστήμη μίλησε και για μια ακόμη φορά μας βγάζει από τη δύσκολη θέση.
Σακούλες κάτω από τα μάτια: 4 βήματα για να απαλλαγείς οριστικά

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Τα μάτια αποτελούν το πιο εκφραστικό σημείο του προσώπου και παράλληλα το πιο ευαίσθητο. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις παλέψει με κρέμες και ποικίλα γιατροσόφια ώστε να αντιμετωπίσεις το ενοχλητικό φαινόμενο του οιδήματος που αποδεικνύεται σκληρός αντίπαλος.

Κι όμως! Όσο υπάρχει θέληση, υπάρχουν και λύσεις.

Σύμφωνα με δερματολόγους, το παρακάτω «τετράπτυχο» θα σε οπλίσει με τη δύναμη να πεις το μεγάλο αντίο στα πρησμένα μάτια που αντικρίζεις στην άλλη πλευρά του καθρέπτη.

1. Κρύες Κομπρέσες

Σίγουρα θα αναρωτιέσαι «όντως;». Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Με ελαφριά έως μέτρια πίεση κάτω από την περιοχή των ματιών, το κρύο συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα να μειώνει το οίδημα. Προτίμησε να το εφαρμόσεις μετά τον καθαρισμό και πριν την κρέμα.

2. Κοιμήσου ανάσκελα

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η ροή κάτω από τα μάτια είναι λιγότερο πιθανόν να συσσωρευτεί. Έτσι ξυπνάς φρέσκια και ξεκούραστη.

Σακούλες κάτω από τα μάτια: 4 βήματα για να απαλλαγείς οριστικά

3. «Μαχαίρι» στο αλάτι και το αλκοόλ

Ίσως το πιο οδυνηρό, γευστικά, βήμα. Η κατακράτηση που το αλκοόλ και το αλάτι προκαλούν, ωστόσο, θα σε κάνουν να το ξανασκεφτείς.

4. Ο διαλογισμός μπορεί

Όχι απλά μπορεί, αλλά τα καταφέρνει περίφημα, αφού σε χαλαρώνει και απομακρύνει το στρες. Ίσως πρόκειται για την πλέον προσωπική υπόθεση, αφού υπάρχουν κι άλλες παραπλήσιες επιλογές, όπως η yoga, το περπάτημα, το τρέξιμο.