Έυκολο και ανέξοδο! Το tip για να απαλλαγείς μια και καλή από το ξεφλούδισμα

Άμεσα και με ελάχιστο κόστος.
Τα αρσενικά που δικαιώνονται: Mε αυτό το είδος άνδρα είναι πιο ευτυχισμένες οι γυναίκες
Unsplash

Ως ξεφλούδισμα ορίζεται το φυσικό επακόλουθο του εγκαύματος που οφείλεται στην ηλιοθεραπεία ή στη γενικότερη έκθεση στις βλαβερές ακτίνες του ηλίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα ορίζεται και πιο «ρομαντικά» ως o τρόπος που έχει η ζωή για να σου υπενθυμίζει πως οι διακοπές τελείωσαν και πως δεν πρόσεξες τελικά όσο έπρεπε φέτος το καλοκαίρι.

Συμβαίνει, όμως, και αποτελεί μια από τις πιο αντιαισθητικές καταστάσεις με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωπες, οπότε παρακάτω θα σου παρουσιάσουμε ένα εξαιρετικό φυσικό tip που θα σε απαλλάξει από αυτή την διαδικασία άμεσα και ανέξοδα.

Την στιγμή που θα αντιληφθείς πως το δέρμα σου ξεκινάει να ξεφλουδίζει, μπες στο μπάνιο και κάνε ένα παγωμένο ντους. Μην τρίψεις την πάσχουσα περιοχή με πετσέτα και φυσικά μην βοηθήσεις την επιτάχυνση του ξεφλουδίσματος με το χέρι σου. Το επόμενο βήμα έρχεται μετά το μπάνιο.

Φτιάξε μια κρέμα με βάση την αλόη, που κάνει θαύματα στα εγκαύματα και τοποθέτησε την καθημερινά στο δέρμα σου:

green plant on brown pot

 

Υλικά

2 κ. σ. gel αλόης

2 κ. γ. λάδι καρύδας

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Πώς να την ετοιμάσεις

Σε ένα καθαρό μπολ ρίξε την αλόη, το λάδι και τη λεβάντα και ανακάτεψε καλά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια εφάρμοσε με απαλές κινήσεις στην περιοχή που ξεφλουδίζει, αλλά και όπου το δέρμα παρουσιάζει ερυθρότητα.

Μπορείς να επαναλαμβάνεις δύο με τρεις φορές την ημέρα.

Με αυτό τον τρόπο, το ξεφλούδισμα θα μειωθεί και θα επανέλθει η χαμένη λάμψη στο δέρμα σου.