Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Υπάρχουν δυο κατηγορίες ανδρών σε μια σχέση: εκείνοι που θυμώνουν εύκολα και λίγο και εκείνοι που είναι «ζεν» αλλά αν «τα πάρουν» σου το κρατάνε μανιάτικο για καιρό.

Ίσως το έχεις παρατηρήσει να συμβαίνει και πιθανόν να είναι μια άμυνα του οργανισμού των ανθρώπων ώστε να μπορούν να «λειτουργούν» στις σχέσεις. Σκέψου να γνώριζες κάποιον που θα θύμωνε εύκολα και για καιρό. Κάτι τέτοιο σίγουρα δεν θα ήταν ανεκτό.

Τι συμβαίνει όμως με τα αρσενικά εκείνα που γίνονται έξαλλα εύκολα και το ξεχνάνε ακόμα ευκολότερα; Με εκείνους που κατέχουν την «τέχνη» της κυκλοθυμίας άριστα και σε βαθμό που μπορεί να σε τρελάνουν;

Αν το δούμε βάσει ζωδίου ο βασιλιάς είναι ο Καρκίνος. Σίγουρα, αν έχεις υπάρξει σε σχέση ή αν έστω έχεις κάνει παρέα με έναν Καρκίνο, μπορείς να αντιληφθείς τι σημαίνει.

Ο Καρκίνος θα γκρινιάξει εύκολα για τα πάντα. Για πράγματα που δεν είναι φυσιολογικό να γκρινιάξει άνθρωπος και παράλληλα θα θυμώσει εύκολα για τα ελάχιστα πιο σοβαρά.

Τι κάνεις για αυτό; Δεν δίνεις σημασία!

Το ανδρικό ζώδιο που ξεχνά τον θυμό του μέσα σε 5 λεπτά (το πολύ)

Οτιδήποτε μπορεί να ενισχύσει τον θυμό του ή η παραμικρή δόση ειρωνείας θα τον κάνει να πεισμώσει και έτσι θα διαιωνιστεί η κατάσταση. Αντίθετα, αν τον αφήσεις για λίγο μόνο του, θα το ξεχάσει και θα συνεχίσει από εκεί που είχε μείνει σε ελάχιστα λεπτά.

Και κάπου εδώ θα αναρωτηθείς: «Μα αφού έχω δίκιο, να μην το διεκδικήσω», «θα τον αφήσω έτσι με αναπάντητα ερωτήματα και χωρίς να υπερασπιστώ τον εαυτό μου»;

Έχεις χίλια δίκια αλλά αν θέλεις να φερθείς έξυπνα καλύτερα είναι να του κάνεις την κουβέντα ενώ θα έχει ξεχαστεί το θέμα. Με έναν Καρκίνο εν βρασμώ δεν θα βγάλεις άκρη ποτέ, είναι θέμα εγωισμού.