Η επιστήμη έχει την απάντηση | Αυτή είναι βιολογικά η ιδανική ηλικία για να γίνεις μητέρα

Η επιστήμη πήρε θέση για ένα θέμα ταμπού που απασχολεί όλες μας.
Η επιστήμη έχει την απάντηση | Αυτή είναι βιολογικά η ιδανική ηλικία για να γίνεις μητέρα
Unsplash

Αν είσαι γυναίκα που πλησιάζει τα 30, σίγουρα κάποια στιγμή στην ζωή σου έχεις αγχωθεί για το πότε είναι η κατάλληλη ώρα για να κάνεις παιδί.

Τα ευχάριστα είναι ότι μπορεί οι προηγούμενες γενιές να θεωρούν πως όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα, όμως πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ.

Η αλήθεια είναι πως το θέμα του παιδιού και της μητρότητας αποτελεί από την φύση του ένα μεγάλο ταμπού και οι ερωτήσεις τύπου «πότε θα γίνεις μαμά;» ή «γιατί δεν κάνεις ένα παιδάκι;» θα έπρεπε να… διώκονται ποινικά. Η κάθε μία από εμάς έχει δικαίωμα να κάνει τον οικογενειακό της προγραμματισμό και να μην απολογείται σε κανέναν αναφορικά με αυτό το θέμα, σωστά;

Και κάπου εκεί η επιστήμη έρχεται να ξεκαθαρίσει λίγο τα πράγματα.

women's white dress

Συγκεκριμένα, έρευνα που διεξήχθη στο Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων – Γυναικολόγων δίνει την απάντηση σχετικά με την ιδανική ηλικία κατά την οποία μια γυναίκα μπορεί να γίνει μητέρα.

Αν ποντάρατε στην ηλικία των 23, των 25 ή των 27 θα πέφτατε έξω, μιας και η κατάλληλη ηλικία βιολογικά είναι σύμφωνα με τη μελέτη αυτή… τα 32 χρόνια. Στα 32 χρόνια ξεκινάει η γονιμότητα να μειώνεται σταδιακά, ενώ στα 37 η μείωση γίνεται με πιο ταχείς ρυθμούς.

Φυσικά η σωστότερη ηλικία, θα είναι πάντα εκείνη στην οποία νιώθεις ολοκληρωμένη και έτοιμη για το μεγάλο αυτό βήμα.