Επέστρεψες από διακοπές; Με αυτούς τους τρόπους θα διατηρήσεις το μαύρισμά σου

Το χρειαζόμαστε.
Επέστρεψες από διακοπές; Με αυτούς τους τρόπους θα διατηρήσεις το μαύρισμά σου

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Οι διακοπές για τις περισσότερες από εμάς φτάνουν στο τέλος τους και αυτό που μας μένει είναι οι όμορφες στιγμές, οι αναμνήσεις και φυσικά το… τροπικό μαύρισμα.

Μπορεί να κόπιασες για να δώσεις σκούρα απόχρωση στο δέρμα σου, αλλά γνωρίζεις πολύ καλά πως όσο δύσκολα το απέκτησες, τόσο εύκολα θα το αποχωριστείς.

Μην στεναχωριέσαι, όμως, υπάρχουν φυσικοί και ανέξοδοι τρόποι που θα κάνουν το μαύρισμά σου να διαρκέσει πολύ, αρκεί να τους ακολουθήσεις πιστά.

Επέστρεψες από διακοπές; Με αυτούς τους τρόπους θα διατηρήσεις το μαύρισμά σου

Πάμε να τους δούμε:

1. Η διατροφή σου

Φρόντισε να προσθέσεις στο διατροφολόγιο σου τροφές που περιέχουν β΄καροτένια όπως καρότο, παπάγια και μάνγκο. Οι συγκεκριμένες τροφές έχουν την ιδιότητα να ενεργοποιούν την μελανίνη και να συντελούν στην διατήρηση του μαυρίσματος.

2. Κάνε απολέπιση

Μπορεί να πιστεύεις πως η απολέπιση θα απομακρύνει το μαύρισμα σου, όμως αυτή είναι μια λανθασμένη πεποίθηση που επικρατεί. Μέσω της απολέπισης, θα απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και έτσι το μαύρισμα θα αναδειχθεί καλύτερα, ενώ το δέρμα σου θα δείχνει πιο λαμπερό.

3. Ενυδάτωσε το δέρμα σου

Το μαύρισμα σου θα φαίνεται πιο «φρέσκο» και θα θωρακιστεί, μόνο εάν φροντίσεις να ενυδατώνεις το δέρμα σου συχνά. Σημαντικό είναι, η λοσιόν που θα χρησιμοποιήσεις να περιέχει καλεντούλα, η οποία είναι πλούσια σε καροτενοειδή.

Με αυτά τα tips θα είσαι μαυρισμένη μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη.