Οι λόγοι για να τρως σύκα κάθε μέρα | Οι ευεργετικές ιδιότητες του φρούτου του καλοκαιριού

Όσο γευστικό, τόσο ευεργετικό για την υγεία μας.
Οι λόγοι για να τρως σύκα κάθε μέρα | Οι ευεργετικές ιδιότητες του φρούτου του καλοκαιριού
Unsplash

Ο Αύγουστος είναι εδώ και μαζί του ήρθαν και τα σύκα, ο βασιλιάς του καλοκαιριού. Μπορεί να λατρεύεις τα σύκα ή να μην τα «συμπαθείς» πολύ, παρακάτω όμως θα σου δείξουμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τα συμπεριλάβεις στο καθημερινό σου διατροφολόγιο.

Όχι, η απίστευτα γλυκιά γεύση του, δεν είναι ο μοναδικός λόγος.

1. Πολεμούν την παχυσαρκία

Οι πλούσιες φυτικές ίνες του σύκου επιβραδύνουν την πέψη και μας δημιουργούν αίσθημα κορεσμού για πολλές ώρες. Τι σημαίνει αυτό; Πως αποφεύγουμε τα τσιμπολογήματα και ιδιαίτερα τα γλυκά, μιας και η γεύση τους λειτουργεί σαν υποκατάστατο.

2. Βοηθούν στη δυσκοιλιότητα

Είτε αποξηραμένα, είτε φρέσκα τα σύκα λειτουργούν στο γαστρεντερολογικό μας σύστημα σαν ήπια καθαρτικά. Η συνιστώμενη ποσότητα είναι 2-3 ημερησίως και αν τα εντάξετε στην διατροφή σας, θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.

sliced fruits

3. Προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού

Σουηδική έρευνα απέδειξε πως οι γυναίκες που κατανάλωναν σύκα καθημερινά, παρουσίασαν 35% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού σε σχέση με τις υπόλοιπες. Η επιστήμη δεν έχει αποφανθεί σχετικά με τους ακριβείς λόγους, όμως τα νούμερα απαντούν από μόνα τους.

4. Μειώνουν την πίεση

Τα σύκα είναι πλούσια πηγή καλίου, το οποίο ρυθμίζει την αρτηριακή μας πίεση. Για αυτό τον λόγο, όσοι ακολουθούν διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, φαίνεται να προλαμβάνουν τις καρδιοπάθειες.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε περισσότερα για να πειστείς, όμως εδώ που τα λέμε δεν σου ζητάμε και κάτι δύσκολο.