Η απίστευτη ατάκα της Αλίκης για το ξύλο από τον Παπαμιχαήλ: «Αν με χτυπάει και μου αρέσει…»

Οι ιστορίες που είδαν τότε το φως της δημοσιότητας καθιστούν σαφές πως η σχέση του ζευγαριού μόνο ονειρική δεν ήταν...
Η απίστευτη ατάκα της Αλίκης για το ξύλο από τον Παπαμιχαήλ: «Αν με χτυπάει και μου αρέσει...»

Της Άλις Ζαχαριάδη

Το πολύκροτο διαζύγιο Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ κατάφερε να φιγουράρει στον σκανδαλοθηρικό τύπο της εποχής με τίτλους διόλου κομψούς και κολακευτικούς για το ζευγάρι που έγραψε ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο.

Στην πρώτη γραμμή βρισκόταν πάντα ο βίαιος χαρακτήρας του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ο οποίος λεγόταν πως ποτέ του δεν μπόρεσε να συμβιβαστεί με το γεγονός πως η Αλίκη ερχόταν πάντα πρώτη στους τίτλους των ταινιών τους και πως εκείνη ήταν που έχαιρε τον τίτλο της εθνικής μας σταρ, όσο κι αν ο «Πειραιώτης» θεωρούσε πως το δικό του ταλέντο ήταν μεγαλύτερο.

Οι μεταξύ τους καβγάδες ήταν ομηρικοί ακόμη και στη δουλειά, με πολλές να είναι οι μαρτυρίες περί ξυλοδαρμού της Βουγιουκλάκη.

Αφιέρωμα της Lifo, αναφέρει πως η πρώτη φορά που η Αλίκη έφαγε ξύλο από τον Δημήτρη ήταν η ημέρα του γάμου τους.

«Στο γλέντι που ακολούθησε στο ξενοδοχείο “Βούζα”, παρουσία αρκετών κοσμικών φίλων τους και συναδέλφων του θεάτρου που ταξίδεψαν από την Αθήνα, οι νεόνυμφοι άργησαν να εμφανιστούν. Κρατώντας την παράδοση των πλατό, ξεκίνησαν τον έγγαμο βίο με έγγαμη βία, με έναν μεγαλοπρεπή καβγά, τον οποίο όλοι πήραν χαμπάρι. Αυτό που δεν πήραν χαμπάρι και πολλά χρόνια αργότερα θα το εξομολογιόταν η ίδια η Αλίκη ήταν ότι εκείνη την πρώτη νύχτα έφαγε και το πρώτο της ξύλο. Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, ο πολλά βαρύς Παπαμιχαήλ έριξε ένα ζεϊμπέκικο».

Η απίστευτη ατάκα της Αλίκης για το ξύλο από τον Παπαμιχαήλ: «Αν με χτυπάει και μου αρέσει...»

Δεν είναι ψέμα, πως η κορυφαία πρωταγωνίστρια πάλεψε πολύ για να φέρει στον κόσμο το παιδί της, καθώς πριν τη γέννηση του Γιάννη, είχε τρεις αποβολές, με τη μία τουλάχιστον εξ’ αυτών να αποδίδεται στο γεγονός πως είχε χτυπηθεί.

«Τον αγαπάω πολύ αλλά με βρίζει ο γλυκούλης μου. Δεν μπόρεσε ποτέ του να ξεχάσει πως είναι Πειραιώτης, όχι με την ουσιαστική αλλά με τη γραφική έννοια», είχε δηλώσει χρόνια μετά στην καλή της φίλη, Μαλβίνα Κάραλη.  Χρόνια μετά τη δικαστική τους διαμάχη ωστόσο, σχετικά με το ποιος θα πάρει τι μετά τον χωρισμό τους, και λίγο πριν την «βόμβα» με την αρρώστια της Αλίκης οι δυο τους μίλησαν ξανά, ήρθαν κοντά και εξέφραζαν αισθήματα αγάπης ο ένας για τον άλλον…

Η απίστευτη ατάκα της Αλίκης για το ξύλο από τον Παπαμιχαήλ: «Αν με χτυπάει και μου αρέσει...»

Αν και η Αλίκη δεν έκρυψε ποτέ από τους δημοσιογράφους τους ομηρικούς τους καβγάδες, ποτέ της δεν κατηγόρησε τον Παπαμιχαήλ για ενδοοικογενειακή βία. Έχει γραφτεί πως όταν κάποια φίλη της -επίσης πρωταγωνίστρια- της τηλεφώνησε και τη ρώτησε «Αλικάκι μου, αλήθεια αυτός σε βαράει;», η ίδια έδωσε την πιο αφοπλιστική απάντηση που θα μπορούσε να δώσει:

«Άκου λίγο», αν με χτυπάει και εγώ μένω είμαι άξια της τύχης μου, αν όμως με χτυπάει και εμένα μ’ αρέσει τότε βρήκα τον άνθρωπο μου. Και αυτός, όπως τον αποκάλεσες, είναι ο άνδρας μου».