Η επιστήμη απεφάνθη: Τόσες κολλητές φίλες μπορείς να έχεις στη ζωή σου

Φίλες καρδιάς όχι απλά γνωστές.
Διακοπές στα 20 vs διακοπές στα 30: Οι 2 τεράστιες διαφορές και τα άπειρα κοινά στοιχεία
Unsplash

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Ένας από τους μεγαλύτερους προβληματισμούς των ανθρώπων και ιδιαίτερα των γυναικών, έχει να κάνει με τον αριθμό κολλητών φίλων που μπορούν να έχουν στην ζωή τους.

Φίλους καρδιακούς με σχέσεις αγάπης, πίστης και αφοσίωσης, όχι απλά άτομα που κάνουμε παρέα και κουβεντιάζουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Όπως είναι προφανές, αυτό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, όμως μια έρευνα βάλθηκε να δώσει απαντήσεις και να προσπαθήσει να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε τους πραγματικούς φίλους της ζωής μας.

Η επιστήμη απεφάνθη: Τόσες κολλητές φίλες μπορείς να έχεις στη ζωή σου

Σύμφωνα με την βρετανική έρευνα, ο αριθμός φίλων που μπορείς να διαθέτεις εξαρτάται από τον εγκεφαλικό φλοιό σου και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι απόλυτος.

Παρόλα αυτά, το δεδομένο και το πιο ουσιαστικό μέρος της έρευνας, αναφέρει πως ο κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει αυστηρά έως 5 κολλητούς φίλους στην ζωή του, έως 10 στενούς φίλους, 35 καλούς γνωστούς και περίπου 100 κοινωνικές επαφές.

Όλα αυτά έχουν να κάνουν, όπως αναφέραμε και παραπάνω με τον εγκεφαλικό φλοιό, ο οποίος ελέγχει τα συναισθήματα, την αισθητηριακή αντίληψη και την αντίληψη χώρου.

Μήπως ήρθε η ώρα να ψάξεις μέσα σου να δεις, αν θεωρείς «κολλητές» σου, περισσότερες από 5 γυναίκες στη ζωή σου;