Δεν είναι μόνο το καρότο | Οι τρεις τροφές που θα σου χαρίσουν τροπικό μαύρισμα

Πρέπει να βρουν χώρο στο πιάτο σου.
Δεν είναι μόνο το καρότο | Οι τρεις τροφές που θα σου χαρίσουν τροπικό μαύρισμα
Unsplash

Ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους όλες αγαπάμε το καλοκαίρι, είναι φυσικά το τροπικό μαύρισμα που αφήνει στο σώμα μας.

Το μαυρισμένο κορμί που κρύβει τις ατέλειες και συμβάλλει στην ανάδειξη της πιο εντυπωσιακής πλευράς του εαυτού μας, αποτελεί διακαή πόθο κάθε γυναίκας, ωστόσο όλες γνωρίζουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία μας κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας.

Φυσικά και είναι επιβλαβές να καθόμαστε στον ήλιο τις πρωινομεσημεριανές ώρες και προφανώς ο δείκτης προστασίας του αντηλιακού μας πρέπει να είναι υψηλός. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να ενισχύσουμε το πολυπόθητο μαύρισμα φυσικά;

Να καταναλώνουμε τροφές που περιέχουν καροτένια Α και Β αλλά και βιταμίνες Α και Ε, στοιχεία που ενεργοποιούν την μελανίνη και κάνουν το δέρμα μας πιο ανεκτικό στη διαδικασία μαυρίσματος, είναι η απάντηση.

Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές οι θαυματουργές τροφές, έχοντας αφήσει εκτός το καρότο αφού αυτό είναι κάτι που όλες γνωρίζουμε.

Φράουλες

Δεν είναι μόνο το καρότο | Οι τρεις τροφές που θα σου χαρίσουν τροπικό μαύρισμα

Το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φρούτο, εκτός από την υπέροχη γεύση του, μας χαρίζει και τις βιταμίνες εκείνες που ενεργοποιούν τη μελανίνη μας.

Να ένας λόγος για να καταναλώνεις περισσότερες φράουλες, λοιπόν.

Κεράσια

red berry lot

Τα κεράσια είναι το δεύτερο φρούτο που πρέπει να προσθέσεις στην φρουτοσαλάτα σου μιας και διαθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν το δέρμα σου να πάρει το πολυπόθητο χρώμα.

Πιπεριές

chili pepper lot

Οι πιπεριές κάθε χρώματος είναι το λαχανικό με περισσότερα καροτένια μετά τα καρότα. Αυτό σίγουρα δεν το γνώριζες.

Πρόσθεσε τες στην σαλάτα σου και μόνο κερδισμένη θα βγεις από αυτή την επιλογή.