To φρούτο που πρέπει να αρχίσεις να καταναλώνεις αν υποφέρεις από άγχος

Μπορείς να σκεφτείς ποιο;
To φρούτο που πρέπει να αρχίσεις να καταναλώνεις αν υποφέρεις από άγχος

Συχνά ακούμε για τις θετικές επιδράσεις που έχουν στον οργανισμό μας τα φρούτα, με την υπενθύμιση βέβαια πως όλα πρέπει να καταναλώνονται με φειδώ, μιας και έχουν πολλές «κρυμμένες» θερμίδες.

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να καταναλώσουμε φρούτα το καλοκαίρι, αφού οι αυξημένες θερμοκρασίες μας κάνουν να τα λαχταράμε πολύ. Καρπούζι, πεπόνι, ροδάκινο, κεράσια και φράουλες είναι μόλις μερικά από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού και συνήθως βρίσκονται στο καθημερινό μας μενού.

Πώς θα ένιωθες, όμως, αν ήξερες πως ένας από αυτούς τους καρπούς βοηθούν και την ψυχολογία σου, μιας και είναι φουλ… στη σεροτονίνη;

Σεροτονίνη είναι η ορμόνη που μας κάνει χαρούμενους και εκείνη που μας λείπει τις ημέρες που νιώθουμε πεσμένες στην καλύτερη περίπτωση και ένα με το πάτωμα στην χειρότερη.

Μπορείς να μαντέψεις ποιο είναι αυτό το θαυματουργό φρούτο;

red cherry fruits

Το κερασάκι λοιπόν, εκτός από γευστικότατο είναι και εκείνο που επιδρά καταλυτικά στον εγκέφαλο μας, αυξάνοντας τα επίπεδα της σεροτονίνης μας.

Για εκείνες τις νύχτες που δεν μπορείς να κοιμηθείς από το άγχος ή τη θλίψη ή για εκείνο το πρωινό που νιώθεις πως δεν υπάρχει τίποτα που να σε γεμίζει και να σε κάνει χαρούμενη. Για τις δύσκολες ή αγχωτικές περιόδους της ζωής σου, ξέρεις πολύ καλά ποιο φρούτο πρέπει να υπερισχύει στη φρουτοσαλάτα σου.

Και ευτυχώς για εμάς είναι και πεντανόστιμο.