Χώρισες; Αυτή την κίνηση δεν πρέπει να κάνεις στα social media

Απαγορεύεται δια ροπάλου.
Χώρισες; Αυτή την κίνηση δεν πρέπει να κάνεις στα social media

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Ο χωρισμός είναι μια πολύ ιδιαίτερη και ψυχοφθόρα κατάστασηπου όλες μας θα περάσουμε οδυνηρά, τουλάχιστον για μια φορά στη ζωή μας.

Αν βρίσκεσαι σε αυτό το κλίμα και αν νιώθεις πως η θλίψη ή ο θυμός σου έχουν χτυπήσει την πόρτα, πρέπει να καταλάβεις πως όλα αυτά τα στάδια πρέπει να περαστούν για να ξεπεραστούν και να επανέλθει και πάλι η γαλήνη. Γιατί όχι, ίσως και 0 επόμενος έρωτας.

Ας μη βιαζόμαστε όμως, όλα θέλουν ψυχραιμία και το χρόνο τους. Είναι πολλά τα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ξεπεράσεις ή καλύτερα για να ξεγελάσεις τον εαυτό σου αυτές τις δύσκολες στιγμές. Υπάρχει όμως μόνο ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις και θέλουμε να μας το υποσχεθείς.

Φυσικά, δεν θα σου πούμε να μην κατασκοπεύεις τα social media του πρώην συντρόφου σου, αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται να το ζητήσουμε, το έχουμε κάνει και μεις πολλές φορές.

Αυτό όμως που απαγορεύεται δια ροπάλου, είναι να περνάς μηνύματα σε εκείνον μέσω των social media. Ξέρεις σε τι αναφερόμαστε, σε εκείνα τα ποιηματάκια, τα τραγούδια και όλα αυτά που ξέρεις πολύ καλά πως πάνε «καρφί» πάνω του. Αν μπεις στον πειρασμό, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον κάνεις να πιστέψει πως είσαι απελπισμένη και αναζητάς διακαώς την επικοινωνία και την επαφή μαζί του. Και το ξέρουμε πως μπορεί αυτό να συμβαίνει, αλλά εκείνος δεν πρέπει να το μάθει.

Χώρισες; Αυτή την κίνηση δεν πρέπει να κάνεις στα social media

Χίλιες φορές να του στείλεις προσωπικό μήνυμα, παρά να προσπαθήσεις να το περάσεις υπογείως. Εξάλλου ίδιο «κάρφωμα» είναι.

Πέρασε το χωρισμό σου όσο πιο μακριά από τα διαδικτυακά υπονοούμενα μπορείς και στο κάτω κάτω αυτό θα τον «τσιγκλίσει» περισσότερο.

Όπως και να το κάνουμε, άσε το χρόνο να δείξει αν θα είστε τελικά και πάλι μαζί ή αν ο χωρισμός είναι οριστικός. Τις απαντήσεις θα δώσει μόνο ο χρόνος, καμία καρδούλα, κανένα like και κανένα «νοιάζομαι».

Αν δείτε το «νοιάζομαι» βασικά, σημαίνει ότι δεν τα έχετε πάει πολύ καλά.