Ο δημοφιλέστερος προορισμός της Ελλάδας φέτος δεν είναι νησί

Και μιλάμε για ομορφιά που μαγεύει...
Ο δημοφιλέστερος προορισμός της Ελλάδας φέτος δεν είναι νησί

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Σύμφωνα με έρευνα που διενέργησε η συμβουλευτική εταιρεία Horwath HTL, με εξειδίκευση στον τουρισμό, αναφορικά με τους προορισμούς που επιθυμούν οι τουρίστες να επισκεφτούν στη Μεσόγειο μόλις αρθούν οι περιορισμοί, η Ελλάδα βρίσκεται στη τρίτη θέση της λίστας.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ισπανία με ποσοστό 22,04%, ενώ στη δεύτερη θέση προτίμησης βρίσκεται η Ιταλία με 15,70%. Μια ανάσα μακριά συναντάμε την Ελλάδα με 15,07%, ενώ τις επόμενες θέσεις καταλαμβάνουν οι  Πορτογαλία, Κροατία, Τουρκία, Κύπρος και Αίγυπτο.

Μπορεί η Ιταλία να είναι η ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη από τη πανδημία, ωστόσο φαίνεται να διατηρεί σε πολύ γερά θεμέλια το όνομα που έχει στον τουρισμό.

Από την έρευνα προκύπτει πως τα 2/3 των ερωτηθέντων βλέπουν αισιόδοξα το μέλλον του τουρισμού, ενώ το 63,91% αισθάνεται ασφάλεια να ταξιδέψει με αεροπλάνο και το 52,48% θα ταξίδευε στο εξωτερικό. Παράλληλα φαίνεται πως το 45,10% βλέπει θετικά τα ξενοδοχειακά καταλύματα, ενώ 27,02% θα επέλεγε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα με βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Οι πρώτοι σε προτίμηση προορισμοί της Ελλάδας, σύμφωνα με την έρευνα είναι η Χαλκιδική, η Κρήτη, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Μύκονος, ενώ τα νησιά του Ιονίου έρχονται αμέσως μετά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Halkidiki | Chalkidiki | Vibes (@halkidikivibes) στις

Οι ερωτηθέντες απάντησαν πως ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση της χώρας που θα επισκεφτούν διαχειρίστηκε την πανδημία, αλλά και οι υποδομές υγείας των προορισμών, θα είναι τα σημαντικότερα κριτήρια για να επιλέξουν τόπο διακοπών. Για τις διακοπές του φετινού καλοκαιριού φαίνεται πως τα αξιοθέατα και οι χαμηλές τιμές δεν παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην επιλογή τουριστικού θέρετρου, αφού οι ανάγκες πλέον έχουν μεταβληθεί.