Το θρίλερ της 10ετίας: Η ταινία που μπαίνει με το σπαθί της στις καλύτερες της χρονιάς ως τώρα

Εσύ ακόμα να το δεις;
Το θρίλερ της 10ετίας: Η ταινία που μπαίνει με το σπαθί της στις καλύτερες της χρονιάς ως τώρα

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Έχοντας φτάσει στη μέση του έτους, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως αυτή η ανατρεπτική χρονιά μας έχει χαρίσει κάποια κινηματογραφικά διαμαντάκια που θα συζητάμε για καιρό.

Μία από αυτές τις ταινίες, είναι και το ψυχολογικό θρίλερ «The Invisible Man», το οποίο θα δικαιωθεί όπως του αξίζει τους προσεχείς μήνες.

Η Elisabeth Moss υποδύεται εξαιρετικά την Σεσίλια Κας, μια κακοποιημένη γυναίκα που βρίσκεται παγιδευμένη σε μια αρρωστημένη σχέση με έναν πλούσιο επιστήμονα. Με τη βοήθεια της αδερφής της και του παιδικού της φίλου,  καταφέρνει να δραπετεύσει από το σπίτι εκείνο που λειτουργούσε σαν προσωπικό της κολαστήριο.

Λίγο καιρό αργότερα, ο παρανοϊκός σύντροφός της αυτοκτονεί και της αφήνει μέρος της αμύθητης περιουσίας του. Φυσικά, τα πράγματα στο μυαλό ενός βάναυσου και ακραία ευφυούς ανθρώπου δεν θα μπορούσαν να είναι τόσο απλά.

Κάποιες συμπτώσεις που λίγο έλειψε να αποβούν μοιραίες για τη ζωή όσων ανθρώπων αγαπάει η Σεσίλια, τρελαίνουν το μυαλό της και την φέρνουν στα όρια της παράνοιας. Μήπως κρύβεται κάτι άλλο πίσω από τις «φαινομενικές συμπτώσεις»; Η λογική της κλονίζεται και δεν αργεί η ώρα που θα νιώσει πως κάποιος έχει γίνει σκιά της.

Τότε είναι που θα προσπαθήσει να αποδείξει στον περίγυρο της πως μια αόρατη παρουσία την στοιχειώνει. Θα την πιστέψουν;

Το ψυχολογικό θρίλερ που κινείται μεταξύ λογικής και παράνοιας θα καθηλώσει τους τηλεθεατές και θα είναι στους κερδισμένους της φετινής χρονιάς. Για κάποιους θεωρείται το ψυχολογικό θρίλερ της δεκαετίας, για αυτό το λόγο θα μπει στο βάθρο των καλύτερων ταινιών της χρονιάς.

Τι λες; Αντέχεις να το δεις;