Δες την έστω και τώρα: Μια απ’ τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών που πρέπει να ξεκινήσεις

Ξεκίνα τη... χθες.
Δες την έστω και τώρα: Μια απ' τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών που πρέπει να ξεκινήσεις

Ξέρεις τι σημαίνει όταν μία τηλεοπτική σειρά «χτυπά» βαθμολογία 9,4/10 στο IMDb; Ότι είναι αριστούργημα!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα -στην οποία βαθμολογούν οι ίδιοι οι χρήστες- έχει χαντακώσει πραγματικά «διαμαντάκια» της μικρής και της μεγάλης οθόνης κι αυτό διότι τα κριτήρια εκείνων που βαθμολογούν παραείναι αυστηρά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως τα μαγαθήρια  «Game of Thrones», «La Casa de Papel» και «Lost» έχουν σημειώσει βαθμολογία 9,3, 8,4 και 8,3, αντίστοιχα με το «Prison Break» να αδικείται κι αυτό με ένα διόλου αντιπροσωπευτικό 8,3.

Η σειρά που μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής βαθμολογικά από το κορυφαίο «Breaking Bad» (9,5/10)  δεν είναι άλλη από το «Band of Brothers» που έκανε πρεμιέρα 19 ολόκληρα χρόνια πριν, το 2001.

Σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τομ Χανκς, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από αυτό που τελικά είδαμε. Το υψηλό budget σε συνδυασμό με ένα σενάριο βασισμένο σε αληθινή ιστορία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο καθιστούσε την επιτυχία δεδομένη, ωστόσο όσα παρακολουθήσαμε μέσα σε 1ο επεισόδια ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Η μίνι σειρά αποτελείται από μία σεζόν που πραγματεύεται όσα φρικτά συνέβησαν την περίοδο του σκληρού πολέμου, με την ωμή βία που παρουσιάστηκε λίγο πριν το φινάλε, όταν ο θεατής ήρθε αντιμέτωπος με σοκαριστικές εικόνες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Εβραίων να σε δυσκολεύει να παρακολουθήσεις την εξέλιξη της ιστορίας.

Οι εικόνες είναι κάτι περισσότερο από σκληρές. Είναι φρικτές, παρουσιάζουν όμως μια αλήθεια που «περνά» στον θεατή μέσα από συγκλονιστικές ερμηνείες.

Διδακτική, που σε βάζει σε σκέψεις, η παραγωγή αυτή ανήκει στις κορυφαίες όλων των εποχών. Και είμαστε βέβαιοι πως αν κυκλοφορούσε εν έτει 2020 σε κάποια από τις πλατφόρμες τύπου Netflix θα είχε «σβήσει» όλες τις υπόλοιπες…