Ανατροπές, φλας μπακ, υποψίες: Η νο1 ταινία για να δεις σε θερινό σινεμά το καλοκαίρι

Μη την χάσεις...
Ανατροπές, φλας μπακ, υποψίες: Η νο1 ταινία για να δεις σε θερινό σινεμά το καλοκαίρι
Les Traducteurs. Productions du Trésor. Photo Magali Bragard.

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Οι θερινοί κινηματογράφοι άνοιξαν και μας υπόσχονται αισθαντικές νύχτες κάτω από το φως του φεγγαριού, από αυτές που αγαπάμε και δεν αλλάζουμε με τίποτα. Γιατί τι είναι το καλοκαίρι; Μια βόλτα στο υπαίθριο σινεμά, με μια μπύρα και καλή παρέα. Όταν αυτό συνδυάζετε και με μια ταινία που αξίζει να δεις, όλα δείχνουν πως πρόκειται να περάσεις μια από τις πιο ωραίες βραδιές του καλοκαιριού σου στην πόλη.

Μην το σκέφτεσαι πολύ. Βρες τον θερινό κινηματογράφο του γούστου σου-υπάρχουν πολλοί στην πόλη-, και τσέκαρε ποιος «παίζει» την παρακάτω ταινία. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε για την πρώτη εξόρμηση σου στο θερινό να σου προτείνουμε κάτι άλλο πέρα από ένα δυνατό θρίλερ, σωστά;

Οι Μεταφραστές/ Les Traducteurs

Εννέα μεταφραστές, ο κάθε ένας από  διαφορετική μεριά της γης, απομονώνονται σε ένα πολυτελέστατο καταφύγιο για δυο μήνες, ώστε να μεταφράσουν τον τελευταίο τόμο μιας τεράστιας λογοτεχνικής επιτυχίας, έναντι τεράστιας αμοιβής. Ο λόγος είναι γνωστός και απόλυτος: να μην υπάρξει καμία διαρροή από κανέναν εργαζόμενο αναφορικά με το μυθιστόρημα. Παρόλα αυτά, λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του βιβλίου εμφανίζονται οι 10 πρώτες σελίδες στο διαδίκτυο και από εκείνη την ώρα όλα παίρνουν μια άκρως δραματική τροπή. Ο χάκερ ζητά ένα υπέρογκο ποσό ώστε να μην κυκλοφορήσει και τις υπόλοιπες σελίδες του βιβλίου και τότε όλα περιπλέκονται.  Ποια θα είναι η τύχη των εννέα; Ποιος πρόδωσε το μυστικό, σπάζοντας τον όρκο σιωπής; Έχει σημασία τελικά το πρόσωπο, ή θα πληρώσουν όλοι; Που θα ξεσπάσει η τεράστια οργή του συγγραφέα;

Όλα αυτά θα απαντηθούν σε αυτό το πανέξυπνο θρίλερ που θα σε κρατήσει σε εγρήγορση με την πλοκή και τους συγκλονιστικούς του χαρακτήρες. Στο καστ συμμετέχει και ο δικός μας εξαιρετικός Μανώλης Μαυροματάκης, ο οποίος υποδύεται τον Έλληνα μεταφραστή και κάνει έντονη την παρουσία του ελληνικού στοιχείου στην ταινία.

Το έξυπνο σενάριο «θίγει» καυτά θέματα της εποχής, όπως την ταχύτητα και την ευκολία που διαδίδονται τα πάντα στον καιρό του διαδικτύου, αλλά και τις πολιτισμικές διαφορές που παρουσιάζουν 9 άνθρωποι από διαφορετικές χώρες, κάνοντας κάποιες φορές αιχμηρό χιούμορ επί του θέματος.

Ανατροπές, φλας μπακ, υποψίες, νέες υποψίες και όλα αυτά σε ένα φιλμ που θεωρείται το «δυνατό χαρτί» του φετινού καλοκαιριού. Κάτι μας λέει πως θα συζητηθεί πολύ στο προσεχές διάστημα.