Εξωτικές διακοπές 3 ώρες απ’ την Αθήνα: Oι ελληνικές Σεϋχέλλες φέτος θα ξεπεράσουν και τη Μύκονο

Εξωτικές διακοπές εντός Ελλάδος.
Εξωτικές διακοπές 3 ώρες απ’ την Αθήνα: Oι ελληνικές Σεϋχέλλες φέτος θα ξεπεράσουν και τη Μύκονο

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αν σου έλεγε κάποιος πως στα 3 χλμ. με το καραβάκι από τα Καμμένα Βούρλα, θα έφτανες σε ένα μέρος που χαρακτηρίζεται διεθνώς ως «οι Σεϋχέλλες της Ελλάδας» είμαστε σίγουροι πως δεν θα τον πίστευες.

Κι όμως τα ξακουστά Λιχαδονήσια, σύμπλεγμα εφτά μικρών νησιών μεταξύ Καμμένων Βούρλων και Λιχάδας, «γεννήθηκαν» μετά από μια ηφαιστειακή ενέργεια και έκτοτε μαγεύουν τους τυχερούς που τα επισκέπτονται.

Πρόκειται για την νησίδα Μονολιά, τη Μεγάλη Στρογγυλή του νότιου μέρους, την Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, την Βαγιά, το Βορήα, το Λιμάνι και κάποιους ακόμα μικρούς σκοπέλους που φέρουν το όνομα «Ποντικονήσια».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη itravelling.gr (@itravelling.gr) στις

Αυτό που θα σε εντυπωσιάσει στη Λιχαδονήσια είναι ο συνδυασμός των καταγάλανων νερών με το πράσινο των δέντρων που μοιάζουν σαν να μπαίνουν μέσα στη θάλασσα και φυσικά αυτό το χαρακτηριστικό τους δίνει το όνομα του εξωτικού νησιού που έχουμε δει μόνο στις ταινίες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ⒼⒺⓄⓇⒼⒺ ⒼⒺⓄⓇⒼⒾⒶⒹⒾⓈ (@georgiadis_gio) στις

Παρόλα αυτά, πέρα από την φυσική ομορφιά, τα ρηχά και ζεστά νερά ακόμα και στις αρχές του καλοκαιριού θα σε κάνουν να μην θες να φύγεις ποτέ από εκεί.

Για μονοήμερη απόδραση με φίλους και παρέα που θα σου μείνει αξέχαστη, θα επιβιβαστείς στα καραβάκια «Λιχαδονήσια Ι» και «Λιχαδονήσια ΙΙ» από τα Καμμένα Βούρλα. Σε 35 λεπτά θα είσαι εκεί! Αν θες ωστόσο να απολαύσεις περισσότερες μέρες τα Λιχαδονήσια, θα πας μέσω του χωριού Άγιος Γεώργιος στο οποίο θα έχεις την ευκαιρία να διανυκτερεύσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ? Τ r a v e l Ε v i a ? (@travelevia_official) στις

Στην οργανωμένη παραλία της Μονολιάς θα μπορέσεις να μείνεις ολόκληρη την ημέρα μιας και η καντίνα θα σου παρέχει από το νερό και τον καφέ σου, μέχρι θαλασσινούς μεζέδες και σουβλάκια.

Τα θαλάσσια σπορ δεν εκλείπουν από το νησί, ενώ οι καταδύσεις έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και ο βυθός της Μονολιάς είναι γεμάτος από την «ιστορία» του νησιού.

Τόσο κοντά μας και τόσο πλούσια σε ομορφιά τα Λιχαδονήσια, που κάτι μας λέει πως ξέρουμε που θα σε βρούμε το επόμενο Σαββατοκύριακο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dronetime? (@siafs_photos) στις