Οι 6 καλύτερες σειρές της δεκαετίας στο IMDb ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές βραδιές

Διάλεξε και πάρε!
Οι 6 καλύτερες σειρές της δεκαετίας στο IMDb ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές βραδιές

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η τελευταία δεκαετία μας έχει χαρίσει αριστουργηματικές σειρές, πολλές εκ των οποίων δεν έχουμε προλάβει να δούμε ακόμα.

Το Νetflix μας έχει λύσει τα χέρια, χαρίζοντας τες μας απλόχερα και η αλήθεια είναι πως μια λίστα με της καλύτερες σειρές της δεκαετίας θα είναι χρήσιμη για τα βράδια του καλοκαιριού που έρχονται.

Γιατί πόσο να βγεις το καλοκαίρι με τις συνθήκες που επικρατούν; Μπαλκόνι, λάπτοπ, μπύρα, καλή παρέα και οι νύχτες μας θα μοιάζουν με νύχτες πρεμιέρας και θερινού κινηματογράφου.

Τσέκαρε παρακάτω 6 από τις πιο επιτυχημένες σειρές των τελευταίων 10 ετών σύμφωνα με το IMDB και πρόσθεσε τες στην λίστα σου γιατί θα τις χρειαστείς.

Game of Τhrones (2011)

Αν ανήκετε στους λίγες αλλά τυχερές που δεν έχετε δει ακόμα το επικό Game of Τhrones, μην αγχώνεστε, οι καλοκαιρινές νύχτες θα κυλήσουν νερό. Δεν χρειάζεσαι συστάσεις, ίσως να έχεις ήδη πολλά spoilers, παρόλα αυτά μην αποθαρρύνεσαι. Ξεκίνα την άμεσα και να θυμάσαι όλοι όσοι την έχουν δει, σε θεωρούν τυχερό που θα έχεις την ευκαιρία να την απολαύσεις από την αρχή.

Stranger Things (2016)

Οι λάτρεις των Στίβεν Κίνγκ και Στίβεν Σπίλμπεργκ θα αποζημιωθούν απόλυτα με αυτή την επική σειρά τρόμου-φαντασίας που μας μεταφέρει στην ποπ δεκαετία των ’80s. Η μουσική, η σκηνοθεσία και ο ρυθμός έκαναν τους θεατές να την λατρέψουν και παράλληλα συνέβαλλε στην επιτυχία της πλατφόρμας.

25 επεισόδια θα σε κρατήσουν σε εγρήγορση και δεν θα σταματάς να πατάς το play.

Chernobyl (2019)

H σειρά καθήλωσε τους τηλεθεατές παρουσιάζοντας τα «πως και γιατί» μιας από τις μεγαλύτερες και χειρότερες ανθρωπογενείς καταστροφές στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Σε 5 μόλις επεισόδια ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας το ατύχημα του πυρηνικού σταθμού στην Σοβιετική Ένωση το 1986.

Sherlock (2010)

Η πολυβραβευμένη βρετανική σειρά μας παρουσιάζει τις περιπέτειες του εμμονικού συμβουλευτικού ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και του πιστού του συνεργάτη Δρ. Γουάτσον στο παρόν. Το σενάριο, τα πλάνα από το μαγικό Κάρντιφ αλλά και η ιδιοτροπία του πρωταγωνιστή έφεραν την σειρά πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού και διατηρείται έως και σήμερα.

BoJack Horseman (2014)

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Αυτή η συναισθηματική σειρά δεν είναι για όλους. Μπορεί να ακούσεις φίλους σου να την αποθεώνουν και άλλους που την «έκοψαν» στο πρώτο επεισόδιο. Μην ακούσεις κανέναν, κάνε την προσπάθεια σου και αν σου αρέσει τελικά θα μπει στην καρδιά σου μια για πάντα.

Black Mirror (2011)

Μια βρετανική σειρά επιστημονικής φαντασίας που καθήλωσε τους τηλεθεατές της Αγγλίας και στη συνέχεια ολόκληρο τον πλανήτη μέσω του Netflix, με τα αυτοτελή σκοτεινά σατιρικά θέματα που θίγει σε κάθε του νέο επεισόδιο.

Για πολλούς είναι μια από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών, για άλλους έχει κουράσει. Το σίγουρο είναι πως και οι μεν και οι δε θα σε προέτρεπαν να της αφοσιωθείς.