Είναι αυτός ο πιο αντιπαθητικός χαρακτήρας στην ιστορία των ξένων σειρών;

Δεν παλεύοταν...
Είναι αυτός ο πιο αντιπαθητικός χαρακτήρας στην ιστορία των ξένων σειρών;

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Τα πράγματα είναι απλά. Ψάξαμε, σκάσαμε, χτυπηθήκαμε να βρούμε τον πιο αντιπαθητικό χαρακτήρα ξένης σειράς που έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία των σειρών. Με λίγα λόγια αυτή η αρνητική πρωτιά, λίγο μετά την καραντίνα όπου όλοι  μας λιώσαμε στο netflix, θα μπορούσε να έχει 10 νικητές.

Η αλήθεια είναι πως μόνο ένας, για την ακρίβεια μια γυναίκα μας έκανε να θέλουμε να σπάμε την οθόνη κάθε φορά που η μορφή της εμφανιζόταν στο γυαλί. Ποια είναι αυτή; Μπορείς να μαντέψεις;

Η Αλίσια Σιέρα λοιπόν, η στυγνή επιθεωρήτρια του 3ου και 4ου κύκλου του «La casa de Papel» είναι και θα είναι στην καρδιά μας ως ο πιο αντιπαθητικός χαρακτήρας σειράς που έχουμε δει ποτέ αλλά και που θα δούμε.

Η εμμονική με τον «Καθηγητή» επιθεωρήτρια που όλοι αγαπάμε να μισούμε μας συστήθηκε ως η γυναίκα που θα καταφέρει να πιάσει με κάθε τρόπο την συμμορία, χωρίς να αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης και με μάτι που γυάλιζε σε κάθε σκηνή στην οποία συμμετείχε.

Είναι αυτός ο πιο αντιπαθητικός χαρακτήρας στην ιστορία των ξένων σειρών;

Η διαφορά της με τους υπόλοιπους αντιπαθητικούς της σειράς, είναι πως παραδείγματος χάριν ο Αρτουρίτο είναι μεν αντιπαθής, σου ανεβάζει παλμούς όποτε εμφανίζεται,  στην ουσία όμως είναι ένας «χαλβάς» που δεν μπορούσε να αποδεχτεί την φύση του, οπότε τα συναισθήματα μας για εκείνον μεταλλάσσονταν γρήγορα.

Από την άλλη ο Μπερλίν, που θα μπορούσε επίσης να χαρακτηριστεί αντιπαθητικός, υπήρχαν στιγμές χωρίς υπερβολή σε έκανε να τον λατρέψεις.

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι οι προβληματικοί και κακοί ρόλοι, έχουν ένα μέτρο για να βοηθούν την ιστορία να κυλάει ευχάριστα. Στην περίπτωση της Σιέρα όμως αυτό δεν συνέβη.

Οκ, θα παραδεχτούμε πως εξυπηρετούσε τον ρόλο της καλύτερα από την Ρακέλ, όμως στην ουσία δεν επιδείκνυε καμία απολύτως ηθική για να καταφέρει το σκοπό της. Μπορεί κανείς να ξεχάσει πως εκείνη ήταν που διέταξε την εν ψυχρώ δολοφονία της Ναϊρόμπι στο τέλος του τρίτου κύκλου;

Κι όλα αυτά ούσα έγκυος, που θα έπρεπε να δείχνει ελάχιστα πιο συναισθηματική και γλυκιά, φαντάσου και να μην ήταν…