Η ταινία θρίλερ που μας έκοψε την ανάσα είναι βασισμένη σε πραγματική ιστορία

Και άλλες 2 που επίσης βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα...
Η ταινία θρίλερ που μας έκοψε την ανάσα είναι βασισμένη σε πραγματική ιστορία

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αν παρακολουθώντας ένα θρίλερ, κάτι είναι ικανό να μας ηρεμήσει, είναι η σκέψη πως αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες και αποτελούν προϊόν της ακόρεστης φαντασίας του σεναριογράφου.

Τι συμβαίνει όμως όταν αυτή η παρηγοριά «πάει στράφι»;

Φυσικά, δεν είναι μόνο οι ιστορικές και οι ρομαντικές ταινίες, κάποιες φορές βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα. Δυστυχώς, υπάρχουν και οι φορές που η τέχνη μιμείται την ζωή, μια ζωή βγαλμένη από ταινία τρόμου.

Παρακάτω θα δεις τρεις ταινίες θρίλερ, που σε έχουν κάνει να κοιμάσαι με το φως ανοιχτό και βάσισαν την ιστορία τους σε πραγματικά γεγονότα…

The Stranger

Ένα πρόσφατο θρίλερ που μας έκοψε την ανάσα γιατί πολύ απλά τα θύματα απλά βρίσκονταν στο σπίτι τους νύχτα. Δεν έκαναν τίποτα για να «προκαλέσουν» την μοίρα τους, δεν καταπιάστηκαν με φαντάσματα, δεν μετακόμισαν σε στοιχειωμένο σπίτι και δεν κατέβηκαν τα μεσάνυχτα στο υπόγειο.

Η αγριότητα με την οποία βασανίζουν και τρομοκρατούν οι δολοφόνοι την οικογένεια είναι άνευ προηγουμένου. Αν πιστεύεις ωστόσο πως ακόμα και αυτό το απλό σε σύλληψη σενάριο, είναι μυθοπλασία κάνεις λάθος. Ο σκηνοθέτης παραδέχτηκε πως εμπνεύστηκε την ιστορία από την άγρια δολοφονία της εγκύου Σάρον Τέιτ και των φίλων της το καλοκαίρι του 1969.

Η ιστορία του θανάτου της  συζύγου του Ρομάν Πολάνσκι είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ, ενώ το έγκλημα διαπράχθηκε από τους συνεργούς του διαβόητου Τσαρλς Μάνσον.

Ο Εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες

 

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Freddy Krueger, τον δολοφόνο που στοίχειωνε τα όνειρα των θυμάτων του; Κανείς, καθώς πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλής δολοφόνους της μεγάλης οθόνης και η ταινία που πρωταγωνιστούσε ένα από τα πιο επικά φιλμ τρόμου όλων των εποχών.

Όμως η αλήθεια είναι πως η ιδέα του σκηνοθέτη δεν αποτελούσε παρθενογένεση, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε λίγα χρόνια μετά την πρώτη προβολή της ταινίας. Σύμφωνα με άρθρο των «LA Times» στην Ασία εκατοντάδες άνδρες πέθαναν στον ύπνο τους, βλέποντας εφιάλτες. Οι συγγενείς τους δήλωσαν στις Αρχές πως κατά τη διάρκεια της νύχτας άκουσαν φωνές και αναστάτωση από το δωμάτιο τους, ενώ μέχρι να φτάσουν οι άνδρες ήταν νεκροί.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι θάνατοι τους αποδόθηκαν σε έμφραγμα του μυοκαρδίου, ωστόσο ακόμα και σήμερα αυτό το φαινόμενο που διήρκησε 4 χρόνια, δεν κατάφερε να εξακριβωθεί. Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται πως πέθαναν 101 άνδρες.

Primeval

 

To κλασικό φιλμ μας δείχνει μια ομάδα επιστημόνων που στέλνεται στο Μπουρουντί για να αιχμαλωτίσει έναν επικίνδυνο κροκόδειλο 25 μέτρων. Η συνέχεια είναι γνωστή και το αιματοκύλισμα ακόμα γνωστότερο. Αν θεωρείς όμως πως αυτά συμβαίνουν μόνο στον κινηματογράφο, πλανάσαι.

Η αλήθεια είναι πως ένας κροκόδειλος 6 μέτρων κατασπάραξε μια ομάδα χωρικών με εξίσου βάναυσο τρόπο και η ιστορία έχει καταγραφεί εκτενώς σε άρθρα του National Geographic, λίγα χρόνια πριν την προβολή της ταινίας.