Η επόμενη μέρα: Οι 3 νέες επιλογές των τουριστών για ασφαλείς covid free διακοπές

Τα πράγματα άλλαξαν.
Η επόμενη μέρα: Οι 3 νέες επιλογές των τουριστών για ασφαλείς covid free διακοπές

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Ο τομέας του τουρισμού, μετά την πανδημία είναι εκείνος που έχει πληγεί οικονομικά περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Οι ταξιδιωτικές τάσεις που προέβλεπαν οι εταιρίες πριν από περίπου έξι μήνες έχουν αλλάξει δραματικά και οι δημοφιλείς προορισμοί αλλάζουν άρδην για το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα λοιπόν, με τα στοιχεία και τη ζήτηση την οποία δείχνουν οι ταξιδιώτες, τα ταξίδια στο μέλλον θα είναι λιγότερου δημοφιλούς χαρακτήρα και περισσότερο συναρπαστικού.

Με λίγα λόγια, όσοι θα ταξίδευαν στην Ιταλία, χώρα με τεράστιο ποσοστό τουρισμού κάθε χρόνο, πλέον αναζητούν πιο εξωτικούς προορισμούς. Εκείνους που έχουν πληγεί λιγότερο από τον κορωνοϊό. Επίσης οι οικογενειακές διακοπές επιστρέφουν στο κάδρο, όπως και εκείνες σε μέρη με τις οποίες ο ταξιδιώτης έχει συναισθηματική σύνδεση.

Η κοινωνική απομόνωση, έκφραση που έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας το τελευταίο διάστημα, φαίνεται πως είναι επιτακτική ανάγκη των ταξιδιωτών. Για αυτό τον λόγο οι απομονωμένες κατοικίες  αποτελούν την λύση που θα δώσει ασφάλεια στους τουρίστες, Οι βίλες λοιπόν, που διαθέτουν πισίνα και μπορούν να παρέχουν όλες τις ανέσεις που χρειάζεται κάποιος για να αλλάξει παραστάσεις, αποφεύγοντας τον συνωστισμό, είναι λύση που βρίσκεται στο προσκήνιο.

Η επόμενη μέρα: Οι 3 νέες επιλογές των τουριστών για ασφαλείς covid free διακοπές

Η Ιρλανδία είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, μιας και φαίνεται πως έχουν εξαντληθεί όλα τα οικήματα για το τρίμηνο που ακολουθεί.

Αυτό που θεωρείται δεδομένο ωστόσο είναι η αύξηση του εγχώριου τουρισμού, αφού οι ταξιδιώτες δείχνουν μεγάλη ανασφάλεια απομάκρυνσης από τη χώρα τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Η θετική εξέλιξη σε αυτό, είναι πως με αυτό τον τρόπο θα μειωθούν οι «πληγές» των τοπικών επιχειρήσεων.

Δεν ξέρουμε πως θα βρει τον τουριστικό τομέα, η «επόμενη ημέρα», όμως όπως κάθε κρίση έτσι και αυτή θα φέρει τεράστιες αλλαγές. Το θέμα είναι να προσπαθήσουν όσο τουρίστες, τόσο και οι επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν και να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. Ας ελπίσουμε μετά από αυτό, να διορθωθούν και οι «παραφωνίες» που συναντούσαμε όλοι μας στις τουριστικές περιοχές.