5 ξεχωριστοί άνθρωποι με υπερδυνάμεις που δεν χωράει ο νους σου

Ανατριχιαστικό...
5 ξεχωριστοί άνθρωποι με υπερδυνάμεις που δεν χωράει ο νους σου

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Πέντε άγνωστοι άνθρωποι μεταξύ τους, από διαφορετικές πλευρές του πλανήτη, που τους ενώνει μια κοινή μοίρα: διαθέτουν μια υπερδύναμη.

Η αλήθεια είναι πως δεν χωράει ο ανθρώπινος νους τις παρακάτω ικανότητες των πέντε ξεχωριστών ανθρώπων.

Πάμε να τους δούμε και να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό;

Steven Wiltshire

Μπορεί να θεωρείς πως διαθέτεις φωτογραφική μνήμη, μιας και ο όρος χρησιμοποιείται για τους ανθρώπους που μπορούν να αποτυπώσουν στο μυαλό τους λεπτομέρειες μια εικόνας. Ο διαγνωσμένος στα 3 του χρόνια με αυτισμό βρετανός ωστόσο, το έχει πάει πολλά βήματα παραπέρα καθώς μπορεί να θυμηθεί λεπτομέρειες από οτιδήποτε κοιτάξει ακόμα και για ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Κάποτε έκανε μια βόλτα με ελικόπτερο και όταν του ζητήθηκε να ζωγραφίσει το τοπίο που αντίκρυσε, όλοι κατάλαβαν πως πρόκειται για κάποιο θαύμα της φύσης. Η εικόνα που αποτύπωσε έμοιαζε σαν φωτοτυπία της αεροφωτογραφίας που τραβήχτηκε από το ελικόπτερο και αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα του καλλιτέχνη με την δυνατότερη φωτογραφική μνήμη στον κόσμο.

Isao Machii

O πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και καλύτερος σαμουράι στον κόσμο είναι διάσημος για το ταλέντο του και τις δεξιότητες του στο σπαθί κατάνα. Ο Machii κόβει σφαίρες στον αέρα πετυχαίνοντας 252 κοψίματα στο λεπτό, ενώ στη χώρα του θεωρείται θρύλος και αντιμετωπίζεται σαν Θεός, μιας και οι ικανότητες του δεν θυμίζουν εκείνες κοινού θνητού.

Kirubel Yilma

O 20χρονος Αιθίοπας σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Guinness, είναι εκείνος που μπορεί να βγάζει νερό από το στόμα του περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο και για την ακρίβεια το ρεκόρ του κατοχυρώθηκε στα 56,36 δευτερόλεπτα.

Με λίγα λόγια, μπορεί να συγκρατεί στο στόμα  ποσότητα νερού, την οποία μπορεί να βγάζει για περίπου ένα λεπτό.

Daniel Brownig Smith

Άλλο ένα ανατριχιαστικό ρεκόρ, αυτή την φορά για τον πιο ευλύγιστο άνθρωπο στον κόσμο. Ο γνωστός και ως «άνθρωπος λάστιχο» είναι ένας από τους καλύτερους ακροβάτες στον κόσμο, μιας και όταν ανακάλυψε το ταλέντο του θέλησε να το καλλιεργήσει περισσότερο. Το σώμα του μοιάζει να μην αποτελείται από κόκαλα και τα κατορθώματα του προκαλούν ανατριχίλα.

Dean Karnazes

Ο Ελληνοαμερικάνος  υπερ-μαραθωνοδρόμος έχει χαρακτηριστεί από μικρή ηλικία ως άνθρωπος-φαινόμενο. Τα αθλητικά του επιτεύγματα είναι εκατοντάδες, όμως αξίζει να σημειώσουμε τα δυο πιο εντυπωσιακά.

Το 2005 έτρεξε 560 χλμ. σε 80 ώρες χωρίς να κοιμηθεί, ενώ το 2011 διένυσε 4.828 χιλιόμετρα από την Ντίσνεϋλάντ στην Νέα Υόρκη σε 75 ημέρες, τρέχοντας 80 χιλιόμετρα κατά μέσο όρο την ημέρα.