«Στρώσε εδώ στο αλμυρίκι»: 5 ατάκες που αν τις λες στο μπάνιο, τότε ναι είσαι σπάγγος

Φαίνεται από μακριά...
«Στρώσε εδώ στο αλμυρίκι»: 5 ατάκες που αν τις λες στο μπάνιο, τότε ναι είσαι σπάγγος

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Ίσως δεν υπάρχει πιο ωραία ευκαιρία για να καταλάβεις αν κάποιος είναι τσιγγούνης, από το να πας μαζί του για μπάνιο στη θάλασσα.

Ναι, η αλήθεια είναι πως σε λίγες μόνο ώρες θα καταλάβεις πολλά. Η παραλία είναι η τέλεια ευκαιρία για να φανεί το εύρος της τσιγγουνιάς. Στην παραλία κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί, εκεί θα πέσουν οι μάσκες και θα φανούν όλα. Ιδού οι 5 κανόνες του τσιγγούνη στη θάλασσα:

«Να ξεκινήσουμε πρωί-πρωί»

Μπορεί εκ πρώτης όψεως αυτή η ατάκα να μην αποδεικνύει κάτι για τον τρόπο που κάποιος χειρίζεται το χρήμα, όμως όλα είναι θέμα νοοτροπίας. Γιατί ο τσιγγούνης είναι και θα είναι πάνω από όλα μίζερος και γερασμένος πριν την ώρα του.

«Να ξεκινήσουμε πρωί πρωί να μην μας πιάσει ο ήλιος» λοιπόν, ατάκα που οφείλει να την πει μόνο συνταξιούχος, όμως όχι, θα την πει και το αγόρι με τα καβούρια στις τσέπες. Παρατηρήστε το, ο τσιγγούνης της παρέας πάντα θέλει να ξεκινάει νωρίς.

«Σιγά μην κάτσουμε στις ξαπλώστρες, στρώσε εδώ στο αλμυρίκι»

Για πολύ κόσμο είναι θέμα νοοτροπίας να μην αφήνουν τα λεφτά τους στις οργανωμένες παραλίες, για άλλους είναι θέμα γούστου. Για τον σπάγγο είναι στάση ζωής. Θα κάτσει για 6 ώρες στην ψάθα, με τα χαλίκια να του γαργαλάνε το κορμί και τον ήλιο να του καίει το κεφάλι, γιατί; Επειδή μπορεί!

«Σπαστό φραπεδάκι από το περίπτερο»

Με έναν τσιγγούνη στη παρέα θα θυμηθείς πολλά από το μακρινό παρελθόν, όπως ότι υπάρχουν ακόμα σπαστά φραπεδάκια στο περίπτερο. Ούτε δυο ευρώ δεν θα δώσει για να ευχαριστηθεί τον καφέ του, αυτά είναι περιττά έξοδα.

«Έφερα και ένα τοστ από το σπίτι»

Αυτό δεν είναι κακό. Το κακό είναι πως δεν θα ετοιμάσει τοστάκια για την παρέα, ούτε θα συνεννοηθεί με τους υπόλοιπους για κάτι τέτοιο. Απλά εκεί που θα πίνει το σπαστό φραπεδάκι του και θα σε έχει αναγκάσει σε ηλίαση και πόνο στη μέση λόγω ψάθας, θα βγάλει -κύριος- ένα τοστ τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.

«Ξέρω μια φοβερή εναλλακτική διαδρομή»

Προφασιζόμενος το τέλειο τοπίο που θα συναντήσετε στη διαδρομή, θα σε πάει από εναλλακτικό δρόμο που «μόνο λίγοι ξέρουν». Φυσικά το κάνει για να αποφύγει τα διόδια και φυσικά η διαδρομή είναι άγνωστη γιατί είναι γεμάτη στροφές και γκρεμό.

Από τέτοια εξόρμηση στη παραλία, χίλιες φορές καλύτερα στο καναπέ με air condition, όχι;