La casa de Papel: Είναι αυτές οι 2, η καλύτερη και η χειρότερη σεζόν της σειράς-φαινόμενο;

Σάρωσε τα πάντα...
La casa de Papel: Είναι αυτές οι 2, η καλύτερη και η χειρότερη σεζόν της σειράς-φαινόμενο;

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Μπορεί να την λατρεύεις, μπορεί να την βαρέθηκες, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και να την μισείς. Το σίγουρο όμως είναι πως παραδέχεσαι ότι το La Casa de Papel αποτελεί σειρά-φαινόμενο για όλα τα χρονικά της μυθοπλασίας στο είδος της.

Η εμβληματική σειρά που έχει καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές σε κάθε προβολής της, αποτελεί σημαία για την ισπανική τηλεόραση, ακόμα και αν δεν εκτιμήθηκε όπως της όφειλε όταν προβαλλόταν εκεί, αφού έκανε το «μπαμ» μόνο όταν το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα της.

Έχοντας πάρει απόσταση από την τελευταία σεζόν, ήρθε η ώρα να αναφέρουμε την καλύτερη και την χειρότερη σεζόν που είδαμε. Οφείλουμε ωστόσο να παραδεχτούμε πως ακόμα και η χειρότερη σεζόν της, είναι πολύ ανώτερη από την καλύτερη σεζόν άλλων αντίστοιχων σειρών.

La casa de Papel: Είναι αυτές οι 2, η καλύτερη και η χειρότερη σεζόν της σειράς-φαινόμενο;

Η καλύτερη

Αδιαμφισβήτητα, η πρώτη σεζόν είναι εκείνη που βρίσκεται στην κορυφή. Ήταν τα πρώτα επεισόδια που μας έβαλαν στο κλίμα, τότε που καταλάβαμε με τι διαμάντι έχουμε να κάνουμε. Η υπέροχη παραγωγή, το πρωτότυπο σενάριο, οι πρώτες ανατροπές και το δέσιμο μας με τους πρωταγωνιστές είναι τα στοιχεία που την κάνουν αξεπέραστη.

Ακόμα και η επαφή με την ισπανική γλώσσα στην αρχή μας φαινόταν κελάηδισμα. Ακόμα θα μπορούσαμε να ζηλέψουμε εκείνους που έχουν τώρα την ευκαιρία να απολαύσουν τον πρώτο κύκλο για να απολαύσουν αυτό που είδαμε όταν πατήσαμε για πρώτη φορά το κουμπί.

Ναι, μπορεί στην συνέχεια οι ανατροπές να έγιναν σκληρότερες, μπορεί όσο προχωρούσαν οι κύκλοι να μέναμε με το στόμα ανοιχτό, όμως η πρώτη φορά είναι εκείνη που θα έχει για πάντα μια θέση στην καρδιά μας.

La casa de Papel: Είναι αυτές οι 2, η καλύτερη και η χειρότερη σεζόν της σειράς-φαινόμενο;

Η χειρότερη

Μπορεί η τέταρτη σεζόν να απογοήτευσε πολλούς, μπορεί η λέξη «φιάσκο» στη πρώτη μέρα προβολής της να ήταν νούμερο ένα τάση στο twitter, όμως σαν χειρότερη θα ήταν πιο εύστοχο να χαρακτηριστεί η 3η σεζόν.

Γιατί; Γιατί ήταν η πρώτη φορά που πολλοί από εμάς ξεκινήσαμε να θεωρούμε πως μάλλον το πράγμα πάει να κάνει… κοιλιά.

Η σεζόν που ίσως περιμέναμε περισσότερο από όλες, λόγω του συγκλονιστικού τέλους της δεύτερης δεν απέδωσε στους λάτρεις της τα αναμενόμενα. Από πολλούς θεωρήθηκε «ξεπέτα», άλλοι θεώρησαν πως δεν είχε λόγο ύπαρξης και δημιουργήθηκε καθαρά λόγω απήχησης των προηγούμενων κύκλων από το κοινό.

Ίσως να φταίει η δομή της σειράς που παρέμεινε η ίδια, ίσως τα πολλά παρελθοντικά flashbacks να κούρασαν τους τηλεθεατές, ωστόσο το δεδομένο είναι πως θα βρεις υποστηρικτές καθώς το κοινό διχάστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά.