Τα 5 επαγγέλματα του μέλλοντος που σε λίγα χρόνια θα είναι τα πιο επικερδή

Νέα δεδομένα καριέρας.
Τα 5 επαγγέλματα του μέλλοντος που σε λίγα χρόνια θα είναι τα πιο επικερδή

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η επιστημονική μονάδα του Βρετανικού Υπουργείου Επιχειρήσεων διεξήγαγε έρευνα αναφορικά με τα επαγγέλματα που θα είναι πιο επικερδή τα επόμενα χρόνια.

Τα 5 επαγγέλματα του μέλλοντος που θα μας απασχολήσουν σε λίγα χρόνια ενώ ως σήμερα δεν είχαμε ακούσει καν είναι τα εξής:

Χειρουργοί αύξησης μνήμης

Σε λίγα χρόνια οι ειδικότητες που γνώριζες θα αυξηθούν. Στη λίστα θα προστεθούν κάποιες περίεργες ειδικότητες που δεν φαντάζεσαι. Πρόκειται για τους επιστήμονες που θα εξασφαλίζουν… επιπλέον μνήμη στους ανθρώπους αλλά και θα βοηθούν όποιον εκτίθεται σε μεγάλο βαθμό πληροφοριών.

Κατασκευαστές εναλλακτικών οχημάτων

Στο μέλλον θα υπάρξουν εναλλακτικά οχήματα και παράλληλα εναλλακτικά καύσιμα. Για αυτό τον λόγο οι κατασκευαστές τους θα κάνουν «χρυσές δουλειές».

Χρηματιστές χρόνου

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα στο μέλλον να υπάρχουν αγορές στις οποίες ο χρόνος να είναι η εναλλακτική νομισματική μονάδα. Ο χρόνος είναι χρήμα εξάλλου και ίσως αυτό κάποτε να αποκτήσει πρακτικό νόημα.

«Εικονικοί» δικηγόροι

Όσο περισσότερο εργαζόμαστε online, τόσο περισσότερη ανάγκη θα δημιουργείτε για δικηγόρους που θα επιλύουν τις διαφορές ανθρώπων που εργάζονται σε διαφορετική χώρα.

Αγρότες γενετικά τροποποιημένων τροφίμων

Οι νέας γενιάς αγρότες θα πρέπει να καλλιεργούν φυτά και να εκτρέφουν ζώα γενετικά τροποποιημένων με σκοπό την αύξηση ποσότητας τροφών. Φυσικά θα απαιτείται τεχνογνωσία και εξειδίκευση σε ένα επάγγελμα που ως σήμερα θεωρητικά ήταν εμπειρικό.