O νο1 νοσοφοβικός: Το ανδρικό ζώδιο που πιστεύει ότι έχει όλα τα συμπτώματα που βρίσκει στο Google

Δεν βγάζεις άκρη...
O νο1 νοσοφοβικός: Το ανδρικό ζώδιο που πιστεύει ότι έχει όλα τα συμπτώματα που βρίσκει στο Google

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αν κάτι γνωρίζουμε για τους άνδρες -για την πλειοψηφία τους τουλάχιστον- είναι πως  με ένα μικρό συνάχι μπορούν να πλάσουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας για την υγεία τους.

Λίγος πυρετός, λίγα δέκατα και ένας μικρός πονόλαιμος τους οδηγεί στο συμπέρασμα πως κάτι απειλεί την ζωή τους. Γενίκευση μεν, έχει κάποια βάση δε. Στο κείμενο αυτό ωστόσο, θα ασχοληθούμε με κάτι πιο ιδιαίτερο.

Ποιο είναι το ζώδιο που φέρνει την καταστροφή πανεύκολα γκουγκλάροντας απλά τα συμπτώματά του;

Κι όμως υπάρχει ένα και μοναδικό ζώδιο, ο βασιλιάς του δράματος. Αυτός που αν η ζωή τον έφερε στον δρόμο σου, όποτε αρρωσταίνει δεν περνάς καλά.

Μιλάμε φυσικά για τον Παρθένο. Τον νοσοφοβικό, υποχόνδριο, γενικά φοβικό, στα όρια του μίζερου Παρθένο.

«Μήπως έχω το ένα;», «Μήπως έχω το άλλο» και δώσ’ του σερφάρισμα σχετικά με τα πιθανά νοσήματα που θα του αποκαλύψουν την σοβαρότητα της κατάστασής του. Οι απορίες του, φυσικά, μετά την περιήγηση του στο διαδίκτυο τον οδηγούν στο γιατρό για να επιβεβαιώσει την προσωπική του διάγνωση. Και για να λάβει από τον επιστήμονα ένα ειρωνικό χαμόγελο και λόγια που στο μυαλό του μοιάζουν περισσότερο παρηγοριάς.

Ο κλασικός Παρθένος δεν ηρεμεί ποτέ, όλη η ζωή του είναι μια αέναη μάχη με τις αρρώστιες, στο μεσοδιάστημα υπάρχουν και κάποια διαλείμματα ξεγνοιασιάς που διαρκούν λίγο. Δεν θα βάλει μυαλό, δεν θα σταματήσει να ψάχνει ποτέ τα «ύποπτα» συμπτώματα και δεν θα πάψει να επισκέπτεται την σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου που ονομάζεται «forum ασθενών».

Εκεί  που άνθρωποι επικοινωνούν και ανταλλάσσουν απόψεις για τις θεραπείες τους. Εκεί θα εμφανιστεί ξαφνικά και ο Παρθένος για να λάβει συμβουλές, μόνο που εκείνος δεν θα έχει καμία διάγνωση αφού συνήθως όλα βρίσκονται στο μυαλό του.

Δυστυχώς, το συγκεκριμένο ζώδιο συνήθως υποφέρει από το άγχος του, το χειρότερο όμως είναι πως περισσότερο υποφέρουν οι γύρω του. Όπως και να έχει, ας τα αγαπάμε τα Παρθενάκια.