100 χρόνια μπροστά: 3 κλάδοι που ήξεραν τα πάντα για τον covid-19 πριν τους γιατρούς

Όταν η «επιστήμη» μιλά...
100 χρόνια μπροστά: 3 κλάδοι που ήξεραν τα πάντα για τον covid-19 πριν τους γιατρούς

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Οι γιατροί, μετά την εμφάνιση του κορωνοΐού, έχουν ριχτεί στη μάχη κατά της πανδημίας, ψάχνοντας να βρουν το φάρμακο, το εμβόλιο και γενικότερα όλα τα στοιχεία που κάνουν τον ιό θανατηφόρο και επικίνδυνο.

Γιατί κάποιοι νοσούν σοβαρότερα από τους υπόλοιπους; Για ποιόν λόγο υπάρχουν ασυμπτωματικοί ασθενείς; Ποια από τις ήδη υπάρχουσες θεραπείες είναι η πιο αποτελεσματική;

Για αυτά τα καίρια ερωτήματα, μπορεί η επιστημονική κοινότητα να αναζητά ακόμα και σήμερα απαντήσεις, όμως υπάρχουν κάποιοι κλάδοι που αυτά τα γνωρίζουν από νωρίς, σχεδόν πριν βγει ο ιός εκτός Γιουχάν.

Ποιες είναι αυτές οι 3 ειδικότητες; Ας δούμε παρακάτω.

Ταξιτζήδες

Γνωρίζουν τα πάντα, εξειδικεύονται σε όλους τους επιστημονικούς τομείς και το αποδεικνύουν κάθε φορά που κάποιος πελάτης καθίσει στο πίσω κάθισμα του οχήματός τους. Συνήθως είναι επιστήμονες που η ζωή τους έριξε πίσω από το τιμόνι ενός ταξί γιατί δεν είχαν το κατάλληλο «βύσμα» ή γιατί τους έφαγαν τα κυκλώματα.

Σε κάθε περίπτωση, όταν οι ταξιτζήδες που αποφασίζουν να «μοιράσουν» τη γνώση τους στους πελάτες τους, οι γιατροί πρέπει να σωπαίνουν.

100 χρόνια μπροστά: 3 κλάδοι που ήξεραν τα πάντα για τον covid-19 πριν τους γιατρούς

Προπονητής εξέδρας

Είναι εκείνοι οι τύποι που κάνουν τις εξορμήσεις μας στα γήπεδα πιο διασκεδαστικές. Οι άνθρωποι που χωρίς καμία δικαιοδοσία εκτελούν χρέη προπονητή, παρακινώντας τον κανονικό προπονητή να προβεί σε αλλαγές, τον πρόεδρο της ομάδας να κάνει μεταγραφές, τον φροντιστή να κάνει καλύτερα τη δουλειά του και τον διαιτητή να σφυρίζει καλύτερα.

Για κάποιον λόγο, στο ημίχρονο, όπου δεν υπάρχει αθλητικό ενδιαφέρον, μεταλλάσσεται σε αντιπολίτευση και ασκεί την κριτική του ακόμα στην κυβέρνηση. Αυτός, όλοι ξέρουμε έναν τέτοιον, αυτή τη στιγμή γράφει με κεφαλαία στο facebook τους τρόπους περιορισμού της νόσου.

Δημοσιογράφος

Δεν είναι κακό να το αναφέρουμε, είναι κάτι που γνωρίζουμε όλοι. Οι δημοσιογράφοι, επειδή ασχολούνται όλη μέρα με τον covid-19, έχουν αρχίσει να μπερδεύονται. Νομίζουν πως είναι οι ίδιοι,, εκείνοι που θα σώσουν τον πλανήτη από την πανδημία.

Ίσως το έχεις παρατηρήσει και συ, όταν παίζεις πολύ ώρα football manager, αρχίζεις να σκέφτεσαι σαν προπονητής. Ε κάπως έτσι την «πατάει» και ο μέσος δημοσιογράφος εν μέσω πανδημίας.

Αυτά τα πράγματα καλό είναι να μην γίνονται, όμως εφόσον γίνονται, είναι καλύτερο να τα έχουμε ονομάσει για να τα αντιμετωπίσουμε.