Δεν είναι μόνο η Ισπανία: Η ιταλική σειρά που βάζει κάτω και το La Casa de Papel

Εσύ ακόμα να τη δεις;
Δεν είναι μόνο η Ισπανία: Η ιταλική σειρά που βάζει κάτω και το La Casa de Papel

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Κάθε φορά που ξεκινάμε μια νέα σειρά θεωρούμε δεδομένο πως έρχεται από την Αμερική. Τον τελευταίο καιρό όμως και η Ευρώπη έχει μπει για τα καλά στο χορό της μυθοπλασίας και μας ξαφνιάζει ευχάριστα.

Δεν μιλάμε φυσικά για τις αγγλικές παραγωγές που χρόνια τώρα έχουν παράδοση στις αστυνομικές κυρίως σειρές, ούτε για τις ισπανικές που κυρίως μέσω του La Casa de Papel κατέχουν υψηλή θέση στις προτιμήσεις μας.

Η Ιταλία στην πρώτη της συνεργασία με το Netflix κατάφερε να μας ξαφνιάσει πολύ ευχάριστα. Το «Suburra: Blood on Rome» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο των Carlo Bonini και Giancarlo De Cataldo και διαδραματίζεται στην Ρώμη.

Πρόκειται για ένα καλογραμμένο αστυνομικό θρίλερ μέσω του οποίου παρακολουθούμε την αρρωστημένη και παράνομη σχέση Εκκλησίας, κράτους και μεγάλων επιχειρήσεων. Η σειρά απέσπασε εξαιρετικές κριτικές για τα εντυπωσιακά σκηνικά της και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει και μας ταξιδεύει στην «Αιώνια Πόλη».

Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο αξίζει να την δεις, είναι φυσικά και η συμμετοχή του δικού μας Γεράσιμου Σκιαδαρέση, ο οποίος υποδύεται έναν από τους κεντρικούς χαρακτήρες της σειράς με ρόλο μάλιστα κομβικό για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Το σίγουρο είναι πως αν σου αρέσουν τα γκανγκστερικά φιλμ με δράση, ανατροπές και βία, αυτή την σειρά θα την παρακολουθήσεις σαν νεράκι.