Δεν μπορείς να πατήσεις stop: Η σειρά που θα έβλεπες σε μια μέρα και χωρίς καραντίνα

Η αλήθεια να λέγεται.
Δεν μπορείς να πατήσεις stop: Η σειρά που θα έβλεπες σε μια μέρα και χωρίς καραντίνα

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η καραντίνα μας έκανε να δούμε μαζεμένες, όσες σειρές δεν είχαμε δει σε όλη μας τη ζωή. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, καταφέραμε να δούμε μια σειρά απνευστί σε ένα 24ωρo χωρίς να καταλάβουμε πως πέρασε η ώρα.

Μια από αυτές είναι και η εξαιρετική δραματική σειρά «When they see us», η οποία πραγματεύεται την πολύκροτη αληθινή υπόθεση των «Πέντε του Σέντραλ Παρκ».

Ήταν 19 Απρίλη του 1989 όταν μια λευκή νεαρή γυναίκα βιάστηκε και κακοποιήθηκε άγρια στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης. Το ίδιο βράδυ στηn περιοχή του Χάρλεμ η αστυνομία είχε συλλάβει μια παρέα μαύρων πιτσιρικάδων που σύμφωνα με την αναφορά συμπεριφέρονταν σαν «αγέλη λύκων». Επιλέγοντας τυχαία 5 από αυτά τα παιδιά η αστυνομία αποφασίζει να τους φορτώσει το έγκλημα χωρίς να υπάρχει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο, στρέφοντας μαεστρικά το ένα ενάντια στο άλλο.

Τα αθώα θύματα της υπόθεσης έμειναν στην ιστορία ως «οι πέντε του Σέντραλ Παρκ», χάνοντας μεγάλος μέρος της ζωής τους στη φυλακή και έχοντας το στίγμα των κακοποιών στο όνομα μιας τρομαχτικής ρατσιστικής σκευωρίας.

Η σειρά θα σε κάνει να νιώσεις θυμό και συναισθήματα από εκείνα που δεν ήξερες πως κρύβεις μέσα σου. Πάμε στοίχημα πως δεν θα μπορείς να πατήσεις το stop;