Βασισμένη σε πραγματική ιστορία: Η σειρά που πρέπει να δεις στην καραντίνα σου

Εκεί που η τέχνη αντιγράφει την ζωή...
Βασισμένη σε πραγματική ιστορία: Η σειρά που πρέπει να δεις στην καραντίνα σου
DIRTY JOHN — “Approachable Dreams” Episode 101 — Pictured: (l-r) Eric Bana as John Meehan, Connie Britton as Debra Newell — (Photo by: Jordin Althaus/Bravo)

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Σε μια εποχή όπου οι σειρές αποτελούν την καλύτερη παρέα μας, τι καλύτερο για μια ιστορία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα; Θα σου έχει τύχει παρακολουθώντας μια φαινομενικά «τραβηγμένη» τηλεοπτική σειρά, να αναρωτιέσαι τι νοσηρό μυαλό μπορεί να έχει ένας σκηνοθέτης και πως γίνεται ένας υγιής εγκέφαλος να σκέφτεται τέτοια πράγματα.

Καμιά φορά ίσως θεωρείς πως ο καλλιτέχνης χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης, σωστά; Τι συμβαίνει όμως όταν τα γεγονότα που εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας είναι άκρως ρεαλιστικά;

Εκεί που η πραγματική ζωή συνάντησε την τέχνη, ξεπήδησε στις οθόνες μας το «Dirty John», μια άκρως επιτυχημένη σειρά που θα κάνει το μυαλό σου να «κουνηθεί» αλλά και να αναρωτηθείς πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα.

Ο «Βρόμικος» John είναι ένας ψυχάκιας που προσεγγίζει μέσω διαδικτύου την Debra Newell, μια πετυχημένη και πλούσια επιχειρηματία, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άτυχη στην προσωπική ζωή της, μετά από 4 γάμους.

Εκείνη, διψασμένη για μια υγιή σχέση δεν πιστεύει στον τρόπο με τον οποίο της χαμογέλασε η τύχη και αφήνεται σε αυτή την σχέση ολοκληρωτικά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Εκείνος είναι ένας γοητευτικός αναισθησιολόγος που ξέρει να φερθεί, να μιλήσει και να κάνει μια γυναίκα ευτυχισμένη, με λίγα λόγια είναι αυτό που θα λέγαμε «κελεπούρι». Ή μήπως όχι;

Η ιστορία δίνεται σε 8 επεισόδια και χτίζεται πολύ σωστά χωρίς να σε κουράσει λεπτό.

Με μια περιήγηση στο διαδίκτυο ενημερώνεσαι πως η ιστορία είναι άκρως ρεαλιστική και δεν έχει αλλοιωθεί κανένα κομμάτι της, πράγμα που σε ανατριχιάζει περισσότερο.