Διαμάντι ή υπερτιμημένη; Η σειρά που όλοι οι φίλοι σου, σου έχουν πάρει τα αυτιά να δεις (vid)

Ίσως έχουμε τον «νικητή» της καραντίνας.
Διαμάντι ή υπερτιμημένη; Η σειρά που όλοι οι φίλοι σου, σου έχουν πάρει τα αυτιά να δεις (vid)

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η καραντίνα είναι περισσότερο από ένα μήνα στη ζωή μας και έτσι η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει κατά πολύ. Αυτό που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη περίοδο περισσότερο από όλα, έχοντας γίνει το καθολικό μας χόμπι, είναι η σχέση μας με τις σειρές.

Μπορεί να έχουμε δει ό,τι κυκλοφορεί, τις παλιές και τις καινούργιες σειρές του Netflix, όμως αυτή για την οποία μιλάνε ΟΛΟΙ αυτή την περίοδο είναι φυσικά το Unorthodox.

Η νέα μίνι σειρά του Netflix μπήκε με φόρα στο top 10 της πλατφόρμας και ταυτόχρονα στην καρδιά και το μυαλό των φίλων και γνωστών μας.

Η σειρά μας ταξιδεύει στο Μπρούκλιν και συγκεκριμένα στην φανατική Εβραϊκή κοινότητα των Χασιδιστών, οι οποίοι απαγορεύουν την χρήση του διαδικτύου και αναγκάζουν τις γυναίκες να κυκλοφορούν με περούκες. Τα γεγονότα τα παρακολουθούμε μέσα από τα μάτια της υπαρκτής Ντέμπορα Φέλντμαν.

Το Γουίλιαμσμπεργκ του Μπρούκλιν βρίσκεται μια ανάσα μακριά από το κοσμοπολίτικο Μανχάταν και στους κόλπους του κρύβει το γκέτο των σκληροπυρινικών Εβραίων δημιουργώντας μια κλειστή κοινότητα.

Μιλούν τη γλώσσα τους και η καθημερινότητα τους ορίζεται από κανόνες, νόμους και απαγορεύσεις. Οι γυναίκες είναι εκείνες που επηρεάζονται περισσότερο από τις επιταγές του Ραβίνου, πνευματικού ηγέτη που μπορεί να επηρεάζει ανά πάσα στιγμή την ζωή των κατοίκων της κοινότητας.

Η σειρά εκτυλίσσεται τον 21ο αιώνα, όμως τίποτα από αυτά που παρακολουθούμε δεν το μαρτυράει. Οι γυναίκες βρίσκονται εκεί για να γεννάνε μωρά, η μόρφωση απαγορεύεται σαν αμάρτημα ενώ οι άνδρες ζουν χωριστά, μελετούν τις γραφές και συμμετέχουν στις γιορτές. Στο όνομα του «Τίποτα δεν πρέπει να αλλάξει» και «Ό,τι γίνεται στο Γουίλιαμσμπεργκ μένει στο Γουίλιαμσμπεργκ» καλύπτονται ειδεχθή εγκλήματα που υπό άλλες συνθήκες θα απασχολούσαν την κοινή γνώμη και θα λύνονταν στις δικαστικές αίθουσες.

H μικροσκοπική ηθοποιός, Σίρα Χάας, δίνει την πιο συναρπαστική ερμηνεία που έχεις δει τον τελευταίο αρκετό καιρό και η παραγωγή είναι από αυτές που σου κόβουν την ανάσα αποδεικνύοντας πως χρειαζόμαστε ποιοτικές δουλειές περισσότερο από όσο πιστεύαμε.

Άκου τους φίλους σου και δες την σειρά, 4 συγκλονιστικά επεισόδια που θα σε συναρπάσουν.