Τρεις βραβευμένες ταινίες που πρέπει να δεις στην καραντίνα σου

Ποια διαλέγεις;
Τρεις βραβευμένες ταινίες που πρέπει να δεις στην καραντίνα σου

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

3 ταινίες που ξεχώρισαν την περσινή χρονιά, σε προκαλούν να τις δεις στην καραντίνα σου, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Ταινίες που συζητήθηκαν περισσότερο από τις υπόλοιπες, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία αλλά έχουν ένα κοινό: θεωρούνται πετυχημένες αφού βραβεύτηκαν.

Αν ψάχνεις τρόπους να περάσεις τον χρόνο σου όσο μένεις σπίτι, βάλε και αυτές στην watch list σου.

Παράσιτα

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για την ταινία που έκανε το «μπαμ» το 2019.

Ο Μπόνγκ Τζουν Χο σκηνοθετεί μαεστρικά και μας χαρίζει την καλύτερη και πιο ιδιαίτερη ταινία της χρονιάς. Ένα φιλμ γεμάτο ένταση, ανατροπές και μαύρο βιτριολικό χιούμορ που αξίζει να έχεις δει.

Ο Ιρλανδός

O Μάρτιν Σκορτσέζε γράφει την επική ιστορία για το οργανωμένο έγκλημα στην μεταπολεμική Αμερική και όλα αυτά μέσα από τα μάτια του βετεράνου του β’ Παγκοσμίου Πολέμου Φράνκ Σιράν.

Πρόκειται για μια ταινία που είτε θα αγαπήσεις, είτε θα μισήσεις καθώς έλαβε άκρως αμφιλεγόμενα σχόλια. Όπως και να έχει, όμως, αξίζει να την δεις.

Κάποτε… στο Hollywood

Με πρωταγωνιστές τον Μπράντ Πιτ, Λεονάρντο ντι Κάπριο και Μάργκοτ Ρόμπι αλλά και σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο, ίσως να μην χρειάζεται καμία άλλη πληροφορία για να σε πείσει να πατήσεις το κουμπί.

Ο σκηνοθέτης μας μεταφέρει στην αναλογική εποχή του σινεμά και μας ταξιδεύει με τέλειες τεχνικές αφήγησης σε έναν κόσμο που δεν γνωρίσαμε, ενώ πολύ θα το θέλαμε.