H ταινία για την οποία θα συζητούσαμε όλοι αν δεν υπήρχε ο κορωνόϊός (Vid)

Ένα διαμαντάκι που επιβάλλεται να βρει τη θέση που του αρμόζει.
H ταινία για την οποία θα συζητούσαμε όλοι αν δεν υπήρχε ο κορωνόϊός (Vid)

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αν στη ζωή μας δεν είχε μπει ο κορωνοϊός και όλα αυτά που «έφερε» μαζί του -ναι, πλέον είναι δύσκολο να το σκεφτούμε- , η ζωή μας θα κύλαγε φυσιολογικά.

Η αλλαγή που έφερε η καραντίνα στην καθημερινότητά μας, έχει ακόμα ένα μελανό σημείο: Τις ταινίες που θα προβάλλονταν στους κινηματογράφους αυτή τη στιγμή και θα μας έκαναν να τις συζητάμε.

Και ενώ μπορεί να έχουμε επιδοθεί όλοι σε κινηματογραφικούς μαραθώνιους, όμως είναι κάποιες νέες ταινίες που ξέρουμε πως θα μας εξίταραν από την πρώτη μέρα προβολής.

Μια από αυτές είναι και το πολυαναμενόμενο δράμα, «Ο Δρόμος της Επιστροφής».

To trailer μας είχε συνεπάρει τους προηγούμενους μήνες και ξέρουμε πως θα αποτελούσε ένα από τα φίλμ που θα θέλαμε να παρακολουθήσουμε. Ο Μπεν Άφλεκ υποδύεται τον Τζακ, έναν πρώην σταρ του κολλεγιακού μπάσκετ με προβλήματα αλκοολισμού και κοινωνικότητας. Ο προβληματικός Τζάκ ενώ έχει παρατήσει τον αθλητισμό και κάνει δουλειές του ποδαριού, προσπαθώντας να νικήσει τους δαίμονες του, δέχεται μια πρόταση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «δεύτερη ευκαιρία για ζωή».

 

Η ομάδα με την οποία συνέδεσε την άλλοτε καριέρα του βρίσκεται στα όρια του υποβιβασμού και εκείνος καλείται ως προπονητής, να την βοηθήσει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Θα καταφέρεις ένας έκπτωτος μπασκετμπολίστας να βγάλει από το μέτριο ρόστερ του τον τίτλο του «looser» και να κάνει την ομάδα που τόσο αγάπησε μια από τις κορυφαίες.

Ναι, η συγκεκριμένη ταινία μπορεί να μην έπαιρνε το «Όσκαρ Πρωτοτυπίας» εάν αυτό υπήρχε, όμως πάντα τέτοιου είδους δράματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό, θα μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον αν πρωταγωνιστής είναι ο αγαπημένος στους περισσότερους Μπεν Άφλεκ.

Η επιστροφή στην «κανονικότητα» θα κρίνει αν η συγκεκριμένη ταινία θα πάρει την δόξα που πιστεύαμε πως της αναλογούσε, όταν παρακολουθήσαμε το trailer.