Οι επιστήμονες συμβουλεύουν: 3 απλές κινήσεις για να θωρακιστείς απέναντι στον κορωνοϊό

Τις χρειάζεσαι όλες.
Λάθη στη δίαιτα: Γιατί ενώ στερείσαι τα πάντα δεν χάνεις κιλά;

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Από την στιγμή που ο κορωνοϊός μπήκε για τα καλά στην ζωή μας, όλοι μας έχουμε αρχίσει να αγχωνόμαστε για το τι θα συμβεί αν νοσήσουμε. Δυστυχώς, την εποχή που όλες οι απόψεις έχουν «φωνή» μέσω των social media, επικίνδυνες θεωρίες ξεπετάγονται σαν μανιτάρια, από ανθρώπους που δεν έχουν καμία απολύτως γνώση επί του θέματος.

Τι λένε όμως οι ειδικοί; Τι μας συμβουλεύουν οι επιστήμονες που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στην ιατρική;

Η διευθύντρια του Κέντρου Περιεγχειριτικής Φροντίδας (CPOC), Σκάρλετ ΜακΝάλι, μας ενημερώνει πως πρέπει όλοι να αντιμετωπίζουμε την πιθανότητα να νοσήσουμε σαν να πρόκειται να υποβληθούμε σύντομα σε κάποιο χειρουργείο, δίνοντας μας τρεις απλές συμβουλές.

1. «Ναι» στη γυμναστική

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα δυναμώνει και αμύνεται καλύτερα απέναντι στον κορωνοϊό αν ασκούμαστε σωματικά. Ναι είναι δύσκολο να βάλουμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας την γυμναστική στη ζωή μας, όμως ταυτόχρονα είναι και αναγκαίο.

Οι επιστήμονες συμβουλεύουν: 3 απλές κινήσεις για να θωρακιστείς απέναντι στον κορωνοϊό

2. «Όχι» στο κάπνισμα

Οι καπνιστές χωρίς άλλα νοσήματα δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες ενημερώνουν πως το κάπνισμα κάνει τους πνεύμονες μας πιο ευάλωτους στο να «υποδεχτούν» τον Covid-19. Προφανώς επισημαίνει η επιστήμονας πως οι καπνιστές που θα νοσήσουν ίσως περάσουν τα συμπτώματα πιο βαριά από τους υπόλοιπους,

3. «Όχι» στο αλκοόλ

Η ΜακΝάλι προειδοποεί πως το αλκοόλ καταβάλλει το ανοσοποιητικό μας και το να το μειώσουμε στο ελάχιστο θα είναι δώρο στην υγεία μας και τον εαυτό μας.

Η διατροφή που πρέπει να ακολουθούμε συνιστάται να είναι πλούσια σε βιταμίνες. Τα φρούτα, τα λαχανικά και οι χυμοί πρέπει να ενταχθούν στο καθημερινό διατροφολόγιό μας.

Οι επιστήμονες συμβουλεύουν: 3 απλές κινήσεις για να θωρακιστείς απέναντι στον κορωνοϊό

Δεν είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε, ωστόσο μπορεί να αποδειχτούν ευεργετικά για την υγεία μας.