3 αποτελεσματικοί τρόποι για να πείσεις τον Έλληνα να μην ξαναβγεί από το σπίτι

Τρία πράγματα αρκούν να λύσουν τα προβλήματα.
3 αποτελεσματικοί τρόποι για να πείσεις τον Έλληνα να μην ξαναβγεί από το σπίτι

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Δεν γίνεται, είναι δύσκολο. Πως να «φυλακίσεις» τον αλέγκρο ‘Ελληνα μέσα στους 4 τοίχους, ειδικά τώρα που η άνοιξη του κλείνει το μάτι και η μέρα έχει μεγαλώσει;

Πέρα από την πλάκα, πλην ορισμένων εξαιρέσεων σαν λαός τα έχουμε πάει περίφημα μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας. Οk, μπορεί να πατάμε το «6» σχεδόν κάθε απόγευμα στα κινητά μας προφασιζόμενοι την σωματική άσκηση- κάτι πρωτόγνωρο για τους περισσότερους από εμάς- για να περπατήσουμε λίγα τετράγωνα γύρω από το σπίτι μας, όμως τηρούμε τους κανόνες, επιδεικνύοντας ισχυρό το αίσθημα ευθύνης.

Αν σκεφτούμε όμως καλά, υπάρχουν κάποιοι τρόποι να πείσεις τον Έλληνα να μην βγει από το σπίτι του, ακόμα και πιο αποτελεσματικοί από τα 150 ευρώ και ίσως η κυβέρνηση θα έπρεπε να τις εφαρμόσει στους απείθαρχους.

Εμείς μια ιδέα δίνουμε:

Βγείτε υποχρεωτικά 2 ώρες για περίπατο

Ψάχνουμε τρόπους να βγούμε λίγο έξω, να πάρουμε την παραμικρή αχτίδα ήλιου και να ξεσκουριάσουμε από την κλεισούρα. Τι θα συμβεί όμως αν αυτό γίνει υποχρεωτικό; Σκέψου να σου πει κάποιος πως είναι υποχρέωση σου να πας εκείνον τον περίπατο που πήγαινες «στη ζούλα».

Εκεί μάλλον ο καναπές θα μας φαίνεται πιο δελεαστικός από ποτέ και θα ξανά βλέπαμε το δρόμο κάτω από το σπίτι μας μετά το Πάσχα.

Βγείτε, αλλά μαζί με την οικογένεια

Την αγαπάμε την οικογένειά μας. Την μαμά μας, τα αδέρφια μας, τη σύζυγο και φυσικά τα παιδιά μας. Τι θα γίνει όμως αν ενώ μπορείς να βγεις από το σπίτι, θα έχεις την υποχρέωση να τους πάρεις μαζί σου και στην βόλτα; Όλοι μας βγαίνουμε μια φορά τη μέρα για να ψωνίσουμε τα αναγκαία ή να βγάλουμε το σκυλάκι μας βόλτα, όμως πείτε αλήθεια: είναι μια ευκαιρία απομόνωσης. Σωστά;

Βγείτε αλλά ακούρευτοι!

Έστω πως τελειώνει όλο αυτό και μπορούμε να ξεχυθούμε στους δρόμους χαρούμενοι να βρούμε τους φίλους μας, τη χαρά μας, τον ήλιο, τον έρωτα. Αν τα κομμωτήρια ανοίξουν έστω και μια μέρα αργότερα, η καραντίνα θα μείνει στη ζωή μας εθελοντικά.

Ούτε μπορούμε να διανοηθούμε πως θα βρει η «επόμενη μέρα» άνδρες και γυναίκες από αισθητικής πλευράς. Το σίγουρο είναι πως αν όσα διαρκέσει λίγο ακόμα αυτό, θα δούμε τον εαυτό μας όπως δεν τον είχαμε δει ποτέ ξανά.