Έσπασαν όλα τα κοντέρ: Οι 2 ταινίες που είδε όλη η Ελλάδα στην καραντίνα (vids)

Πες αλήθεια, τις είδες κι εσύ...
Έσπασαν όλα τα κοντέρ: Οι 2 ταινίες που είδε όλη η Ελλάδα στην καραντίνα (vids)

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Οι μέρες της καραντίνας κυλούν αργά και οι ταινίες που βλέπουμε προσεγγίζουν σε αριθμό όσες έχουμε δει σε σύνολο την τελευταία δεκαετία.

Άλλοι προτιμούν τις χαρούμενες κομεντί που θα τους αποσυμφωρήσουν από την δύσκολη καθημερινότητα, ενώ άλλοι δεν περιορίζουν τις επιλογές τους σύμφωνα με την πραγματικότητα.

Το σίγουρο όμως είναι πως το Contagion και το Τhe Platform φαίνεται να κερδίζουν τη μάχη στις θεάσεις.

Contagion

Χωρίς καμία υπερβολή το θρίλερ του 2011, που πριν λίγο καιρό έμοιαζε sci-fi είναι ο ορισμός της φράσης «όταν η τέχνη αντιγράφει την ζωή» αλλά από την αντίθετη πλευρά. Ένας ιος, πόλεις που μετράνε θύματα, επιστήμονες που ψάχνουν το εμβόλιο, πολίτες με μάσκες και ένας συνωμοσιολόγος συνθέτουν το φιλμ που σπάει τα κοντέρ τις τελευταίες ημέρες. Ποιος να ξέρει πως νιώθει αυτή τη στιγμή ο σκηνοθέτης Στίβεν Σόντεμπεργκ;

Το σίγουρο είναι πως εμείς όταν την είδαμε- γιατί την είδαμε- νιώσαμε μια ανατριχίλα. Το αίσιο τέλος της ταινία μας έκανε να χαμογελάσουμε αφού όμως ως τότε είχαμε βιώσει ευρύ φάσμα συναισθημάτων.

The Platfom

Η ταινία ανήκει στην ισπανική σχολή, η οποία τελευταία μας δίνει πολλά διαμαντάκια για την συλλογή μας. Το The Platform εξελίσσεται στο μέλλον και πραγματεύεται την συμφωνία ενός άνδρα που μπαίνει με τη θέληση του στη φυλακή ώστε να εξαγοράσει μια καλύτερη ζωή με την αποφυλάκιση του. Όλα ανατρέπονται ωστόσο υπό το καθεστώς της φυλάκισης.

Οι λάτρεις των sci-fi το λάτρεψαν όσο οι κριτικοί κινηματογράφου κυριολεκτικά το «έθαβαν». Το βέβαιο είναι πως οι άνθρωποι που βρίσκονται σε καραντίνα και θέλουν να περάσουν την ώρα του, του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης.