Είναι όντως τόσο καλή η σειρά για την οποία μιλάνε όλοι;

Το νέο μας κόλλημα.
Είναι όντως τόσο καλή η σειρά για την οποία μιλάνε όλοι;

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Το Netflix αποτελεί μια από τις πιο βασικές διεξόδους μας αυτές τις δύσκολες μέρες της απομόνωσης και σιγά σιγά όλοι μας έχουμε αρχίσει να ανακαλύπτουμε νέες σειρές.

Μια από αυτές που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του ανδρικού -και όχι μόνο- κοινού, είναι φυσικά το ολοκαίνουριο English Game, το οποίο σίγουρα θα έχεις δει να αναφέρεται στα social media κατά κόρον τις τελευταίες ημέρες.

Ο δημιουργός του εξαιρετικού «Downtown Abbey» αποτύπωσε σε 6 μόλις επεισόδια που κυλούν σαν νεράκι την αρχή του ποδοσφαίρου στην Βρετανία του 19ου αιώνα. Η σειρά πραγματεύεται ουσιαστικά πως το ποδόσφαιρο από παιχνίδι των πλουσίων, κατάφερε να προσελκύσει τις μάζες και τελικά να γίνει το πάθος των εργατικών τάξεων του νησιού και ολόκληρου του πλανήτη.

 

Βλέπουμε τις ιστορίες των Φέργκους Σούτερ και ο Τζίμι Λοβ, των πρώτων καταγεγραμμένων ποδοσφαιριστών στην ιστορία του ποδοσφαίρου αλλά και το ταξίδι του Άρθουρ Κινέρτ, αρχηγό των Ολντ Ετόνιανς και μετέπειτα πρόεδρο της αγγλικής ομοσπονδίας.

Το σημαντικότερο όλων είναι πως κατά τη διάρκεια των 6 επεισοδίων, τα οποία είναι μια μίξη πραγματικών στοιχείων και φαντασίας, έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε εικόνες για το πως ξεκίνησε το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο. Η αναπαράσταση των γεγονότων γίνεται με ρεαλισμό και η παραγωγή είναι εξαιρετική, όπως συνηθίζεται στις βρετανικές σειρές.

Κατά τη διάρκεια των 6 παρά κάτι ωρών δεν θα δεις την αστερόσκονη που ακολουθεί το άθλημα, όπως έχεις συνηθίσει. Το μίνι αφιέρωμα ενδείκνυται για τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς και περισσότερο για εκείνους τους αθεράπευτα ρομαντικούς του ποδοσφαίρου που έλκονται ακόμα και από μια αυτοσχέδια μπάλα και ένα ξερό γήπεδο.

Βεβαιώσου πως δεν έχεις τίποτα να κάνεις τις επόμενες ώρες, γιατί δεν πρόκειται να πατήσεις το pause, κάτσε αναπαυτικά και απόλαυσε το. Δεν θα θες να τελειώσει…