«Μένουμε σπίτι» και φτιάχνουμε εύκολα τη δική μας ενυδατική μάσκα προσώπου με μήλο

Καιρός να ασχοληθούμε λίγο με τον εαυτό μας!
«Μένουμε σπίτι» και φτιάχνουμε εύκολα τη δική μας ενυδατική μάσκα προσώπου με μήλο

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αντί να γκρινιάζουμε για την απαγόρευση εξόδου των τελευταίων εβδομάδων, μάλλον πρέπει να το «πάρουμε» λίγο αλλιώς. Πότε ξανά είχαμε την ευκαιρία να μείνουμε στο σπίτι και να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με τον εαυτό μας;

Όταν κάτι δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, καλό είναι να το χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας και -γιατί όχι- να το ευχαριστηθούμε.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να μπούμε στην κουζίνα μας και να φτιάξουμε μια ενυδατική σπιτική μάσκα προσώπου για όλες τις επιδερμίδες και όλες τις ηλικίες με βάση το μήλο, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνες του εμπορίου.

Υλικά

  • 2 μήλα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Παρασκευή & εφαρμογή

Πολτοποιούμε το μήλο σε μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι. Η μάσκα μας είναι έτοιμη για να την εφαρμόσουμε στο πρόσωπό μας. Σε αντίθεση με αυτές του εμπορίου, η συγκεκριμένη μπορεί να εφαρμοστεί και κάτω από τα μάτια λόγω της φυσικής της σύστασης.

Αφήνουμε στο πρόσωπο για 10′ ώστε να δράσουν τα συστατικά του μήλου και του μελιού και ξεπλένουμε με δροσερό νερό. Στη συνέχεια σκουπίζουμε το πρόσωπο μας απαλά με πετσέτα.

«Μένουμε σπίτι» και φτιάχνουμε εύκολα τη δική μας ενυδατική μάσκα προσώπου με μήλο

Και μην ξεχνάς!

Τα μεταλλικά στοιχεία, το κάλιο, το φώσφορο, το ασβέστιο και οι φυτικές ίνες που περιέχει το μήλο το καθιστά σε ένα από τα πιο «θαυματουργά» προϊόντα που μπορούμε να βάλουμε στο πρόσωπο μας.

Κάπως έτσι και μετά από την αποτοξίνωση του προσώπου μας από το μακιγιάζ, το τέλος της καραντίνας θα μας βρει πιο λαμπερές από ποτέ.