Καραντίνα και συγκατοίκηση: Απλά tips για να βγει αλώβητη η σχέση σας

Tα πράγματα δεν είναι πολύ εύκολα χωρίς personal space. Έτσι, κορίτσια;
Τρία στοιχεία που προδίδουν πως δεν είσαι με τον άντρα της ζωής σου

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Οι μέρες που διανύουμε είναι παράξενες. Ένα από τα καλά, αν μπορούμε να βρούμε κάτι θετικό σε όλο αυτό, είναι η δυνατότητα να δούμε την καραντίνα σαν μια ευκαιρία να περάσουμε χρόνο με το σύντροφό μας.

Αρκεί ο χρόνος που περνάμε μαζί του να είναι ποιοτικός και να μη συμβούν πράγματα που θα φθείρουν την σχέση μας μακροπρόθεσμα.

Πράγματα που όλες ξέρουμε ότι είναι πολύ πιθανό να συμβούν γι’ αυτό και κρίνεται αναγκαίο να δώσουμε βάση στην κατάσταση και να φροντίσουμε να μην πέσουμε στις «σίγουρες» παγίδες.

Μην παραμελείτε τον εαυτό σας

Φυσικά δεν προτείνουμε να κυκλοφορείτε στο σπίτι με τακούνια και μακιγιάζ, όμως κάποιες νότες περιποίησης καλό θα ήταν να υπάρχουν. Πειραματιστείτε με τα μαλλιά σας, φορέστε την αγαπημένη σας φόρμα αντί της πυτζάμας και μην αφήνετε την θλίψη να σας καταβάλλει.

Έτσι θα περάσει ο χρόνος πιο ευχάριστα και η ψυχολογία και των δυο σας θα είναι καλύτερη.

Καραντίνα και συγκατοίκηση: Απλά tips για να βγει αλώβητη η σχέση σας

Πάρτε τον προσωπικό σας χρόνο

Ναι, είπαμε καραντίνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να ξεκολλάτε ο ένας από τον άλλον. Ο προσωπικός χώρος είναι πολύ σημαντικός, ιδιαίτερα σε τόσο μεγάλες περιόδους.

Βγάλε μια βόλτα το κατοικίδιό σας, διάβασε το βιβλίο σου και κάνε την μάσκα ομορφιάς που τόσες μέρες δεν προλάβαινες. Λίγες στιγμές ιδιωτικότητας και σιωπής θα σας κάνουν πιο ήρεμους και αγαπημένους. Εξάλλου, ποιος δεν θέλει λίγες ώρες με τον εαυτό του;

Δημιουργήστε αναμνήσεις

Μπορεί να ακούγεται αστείο, όμως αυτή την περίοδο θα την αναφέρουμε και στα εγγόνια μας. Μην την αφήσεις να περάσει έτσι.

Γυμναστείτε μαζί, ασχοληθείτε με τον κήπο, μαγειρέψτε. Κάντε δηλαδή πράγματα που οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής δεν σας επιτρέπουν.

Καραντίνα και συγκατοίκηση: Απλά tips για να βγει αλώβητη η σχέση σας

Επικοινωνήστε

Τα περισσότερα ζευγάρια που οδηγούνται στον χωρισμό, έχουν ένα βασικό πρόβλημα: την έλλειψη επικοινωνίας. Να η ευκαιρία σας να μιλήσετε για όσα δεν είχατε βρει χρόνο ως τώρα. Φτιάξτε κοινούς κώδικες, λύστε τα προβλήματα του παρελθόντος, αν υπάρχουν και συζητήστε για όσα σας ενοχλούν.

Η ευκαιρία να φτιάξει η σχέση σας εν όψει καραντίνας είναι σημαντική και πρέπει να την εκμεταλλευτείτε. Τουλάχιστον να βγει κάτι καλό από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.