Σήμερα αφαιρούμε μαζί βήμα – βήμα το ημιμόνιμο manicure μας

Η καραντίνα μας δημιουργεί και αυτά τα προβλήματα...
Σήμερα αφαιρούμε μαζί βήμα - βήμα το ημιμόνιμο manicure μας

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Οι μέρες που διανύουμε είναι πρωτόγνωρες και δύσκολες. Μένουμε σπίτι για καλό σκοπό, βλέπουμε ταινίες και προσπαθούμε να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μας. Μέσα σε αυτό το άγχος και την αβεβαιότητα, όμως, έχουμε να ανησυχούμε και για και το manicure μας που έχει αρχίζει να ξεφτίζει.

Αργά ή γρήγορα όλες θα έρθουμε αντιμέτωπες με αυτό το ανούσιο πρόβλημα μεν, που μας ρίχνει (κι άλλο) την ψυχολογία δε.

Να που, όμως, μπορούμε με εύκολο τρόπο να αφαιρέσουμε το ημιμόνιμο στο σπίτι μας, μέχρι να επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.

Τι θα χρειαστούμε

  • Λίμα (όχι σιδερένια)
  • Ασετόν
  • Αλουμινόχαρτο
  • Βαμβάκι
  • Ξυλάκι μανικιούρ

Διαδικασία

Ξεκινάμε με πολλή προσοχή να λιμάρουμε την πρώτη στρώση του μανικιούρ. Κόβουμε το βαμβάκι σε 10 κομμάτια μεγέθους λίγο μεγαλύτερου από τα νύχια μας. Στη συνέχεια ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το αλουμινόχαρτο.

Βυθίζουμε τα κομμάτια βαμβακιού στο ασετόν και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στα νύχια μας και τα τυλίγουμε με τα κομμάτια του αλουμινόχαρτου. Αφήνουμε για 20 λεπτά ώστε να ποτίσουν τα νύχια από το ασετόν, για να είναι πιο εύκολη η αφαίρεση του υλικού.

Αφαιρούμε τα βαμβάκια και ξύνουμε απαλά και προσεκτικά το μανό με το ξυλάκι. Σε περίπτωση που δεν αφαιρείται εύκολα, τοποθετούμε και πάλι τα βαμβάκια στα δάχτυλά μας.

Στη συνέχεια εφαρμόζουμε ένα τονωτικό λαδάκι και είμαστε έτοιμες!

Ας το δούμε σαν μια ευκαιρία «αποτοξίνωσης» των νυχιών μας από τα βαριά υλικά.