Ελ Σαλβαδόρ: Τα μέτρα που πήρε για τον κορωνοϊό βάζουν τα γυαλιά στην Ευρώπη

Δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς πόσο μπροστά είναι αυτοί οι άνθρωποι.
Ελ Σαλβαδόρ: Τα μέτρα που πήρε για τον κορωνοϊό βάζουν τα γυαλιά στην Ευρώπη

Της Άλις Ζαχαριάδη

Την ώρα που η Ευρώπη -και κυρίως η Ιταλία- θρηνούν τα θύματά τους από την πανδημία του κορωνοϊού, μη γνωρίζοντας πότε οι πολίτες θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, το Ελ Σαλβαδόρ κάνει ολόκληρο τον κόσμο να χειροκροτά την άμεση αντίδρασή του στην πανδημία, που είχε ως αποτέλεσμα σήμερα μετρά μόλις ένα κρούσμα.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, το μικρό αυτό κράτος κλήθηκε μέχρι στιγμής να αντιμετωπίσει ένα και μοναδικό κρούσμα κορωνοϊού, χωρίς να μετρήσει κανέναν θάνατο.

Παρόλα αυτά, όμως, η κυβέρνησή του δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει σε προληπτικά μέτρα προκειμένου οι πολίτες να μην αποτελέσουν κομμάτι του χάρτη με τα 250.οοο κρούσματα και τους 12.000 θανάτους παγκοσμίως. Προσέχει για να (μην) έχει λοιπόν.

Και μάλιστα με μέτρα που ολόκληρη η Ευρώπη ζηλεύει…

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Elsalvador.com, πρόταση της κυβέρνησης είναι οι κάτοικοι να μείνουν στα σπίτια τους έχοντας πολύ σοβαρά κίνητρα. Όπως διαβάζουμε, πρότασή της είναι για τους επόμενους τρεις μήνες κανείς από τους εργαζομένους που πλήττονται άμεσα να μην κληθεί να πληρώσει ενοίκιο, νερό, ρεύμα, τηλέφωνο και φυσικά ίντερνετ. Ακόμα, «πάγωσαν» όλα τα δάνεια στις τράπεζες.

Το καλύτερο; Αμέσως πέρασαν νόμο για τους εργαζομένους άνω των 60 ετών, οι οποίοι απαγορεύτηκε να ξαναπάνε στη δουλειά, με μιας μορφής άδεια… μετ’ αποδοχών!

Την ίδια ώρα, προχώρησαν άμεσα στο χτίσιμο ενός ειδικά εξοπλισμένου για τα θύματα του κορωνοϊού νοσοκομείου το οποίο είναι έτοιμο να δεχτεί πιθανά κρούσματα, τα οποία η κυβέρνηση μοιάζει βέβαιη πως με τα μέτρα που πήρε δεν θα υπάρξουν.

Δεν τους αδικούμε…