Α λα MasterChef! Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα δια χειρός Σπυριδούλας Καραμπουτάκη

H σεφ μας υπόσχεται πως θα ξετρελαθούμε!
Α λα MasterChef! Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα δια χειρός Σπυριδούλας Καραμπουτάκη

Της Άλις Ζαχαριάδη

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς μπαίνει εύκολα στη λίστα με τα αγαπημένα μας «οικογενειακά» γλυκά. Πόσες από εμάς, όμως, έχουν δοκιμάσει τη… σοκολατένια εκδοχή του;

Η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη του MasterChef μοιράζεται μαζί μας μια πεντανόστιμη εκδοχή του κλασσικού σιμιγδαλένιου χαλβά, με σοκολάτα κουβερτούρα και ταχίνι χαλβά.

Κράτα σημειώσεις και ετοιμάσου να μπεις στην κουζίνα…

Τι θα χρειαστείς

  • 100 γρ. λάδι
  • 200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. χαλβάς ταχίνι

Εκτέλεση

Κάνουμε το νερό με τη ζάχαρη ένα σιρόπι και ταυτόχρονα στη δίπλα κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι.

Αφού γίνει το σιρόπι το ρίχνουμε μέσα στο σιμιγδάλι που έχει «χρυσαφίσει» και δίνουμε μια καλή βράση μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Σε μια φόρμα του κέικ, ρίχνουμε τον μισό χαλβά μας και τον απλώνουμε καλά. Από πάνω τρίβουμε τον χαλβά από ταχίνι και έπειτα ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας.

Στον υπόλοιπο χαλβά που έχει μείνει στη κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα μας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο μέσα στη φόρμα του κέικ και είμαστε έτοιμες!

Τοποθετούμε στο ψυγείο και παγώνουμε καλά για μία ώρα.

Yummy!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη spiridoyla~karampoutaki (@spiridoula_karampoutaki) στις