Τρεις τρόποι να απολυμάνεις το κινητό σου στις μέρες του κορωνοϊού

Επιβάλλεται. Κάθε μέρα, κυρίως αυτήν την περίοδο.
Τρεις τρόποι να απολυμάνεις το κινητό σου στις μέρες του κορωνοϊού

Της Άλις Ζαχαριάδη

Ο καθαρισμός του κινητού μας τηλεφώνου αποτελεί διαδικασία που κανονικά θα έπρεπε να επαναλαμβάνουμε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και όχι μόνο όταν εμείς το κρίνουμε απαραίτητο.

Δυστυχώς, ελάχιστες από εμάς φροντίζουμε να κρατάμε τη συσκευή -και συνεπώς τα χέρια μας- μας καθαρά, με αποτέλεσμα την περίοδο που διανύουμε να αντιμετωπίζουμε τεράστιο κίνδυνο να μολυνθούμε από τον ιό.

Εξάλλου, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι επιστήμονες «δεν χρειάζεται να φτερνιστείς πάνω στο κινητό σου για να του μεταδόσεις τον ιό. Αυτό που ανακαλύψαμε κατά τη μελέτη του ιού σε περιβάλλοντα εργασίας και σε γραφεία είναι ότι το πιο πιθανό είναι να ακουμπήσεις μια επιφάνεια μολυσμένη με τον ιό και μετά να πιάσεις το κινητό σου. Μετά θα ξανακουμπήσεις το κινητό στο σπίτι σου και μετά οι γύρω σου τις επιφάνειες που έχει ακουμπήσει το κινητό σου».

Αποτέλεσμα; Τα μικρόβια και οι ιοί μεταδίδονται πολύ ευκολότερα από ό,τι πιστεύαμε.

Και τώρα που αναλύσαμε τους λόγους που είμαστε υποχρεωμένες να είμαστε πιο προσεκτικές όσον αφορά στην καθαριότητα του κινητού μας τηλεφώνου, πάμε να δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε σωστά. 

Τρόπος 1ος: Αντισηπτικά μαντηλάκια

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές μάρκες. Πέρνα πρώτα την πίσω πλευρά του κινητού σου και στη συνέχεια την οθόνη, με πολλή προσοχή.Φρόντισε να σκουπίσεις τυχόν αφρό με χαρτί για να μην προκαλέσεις ζημιά στη συσκευή σου.

Τρεις τρόποι να απολυμάνεις το κινητό σου στις μέρες του κορωνοϊού

Τρόπος 2ος: Με μωρομάντηλα και οινόπνευμα

Λειτουργείς με τον ίδιο τρόπο όπως με το αντισηπτικό. Προσοχή! Το οινόπνευμα πρέπει να έχει από 75% αλκοόλη και πάνω.

Tρόπος 3ος: Mε απολυμαντικό τζελ και απορροφητικό χαρτί κουζίνας

Σε αυτήν την περίπτωση καλό θα ήταν τα μαντηλάκια να μείνουν εκτός, καθώς η υφή των τζελ του εμπορίου δεν θα σε βοηθήσει στο καθάρισμα. Μία μεγάλη σταγόνα τζελ είναι αρκετή για να απολυμάνεις και τη μπροστινή και την πίσω όψη του κινητού σου τηλεφώνου.

Tip: Φρόντισε να επαναλαμβάνεις την όλη διαδικασία τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.